Hlavní navigace

Se začátkem roku bude k dispozici formulář Kontrolní hlášení v ostrém prostředí

30. 12. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed
Finanční správa zpřístupní formulář Kontrolního hlášení DPH v ostrém prostředí hned první pracovní den nového roku. K dispozici zůstane i formulář k testování.

S novým rokem se pojí legislativní novinka, která se týká plátců daně z přidané hodnoty – podávat kontrolní hlášení DPH. Na otázky, kdo přesně musí tuto povinnost plnit, jak kontrolní hlášení podávat, jaké jsou lhůty spojené s kontrolním hlášení a jaké jsou sankce za chybné nebo pozdní podání, odpovídá velký přehled, který jsme na serveru Podnikatel.cz připravili.

Ilustrační obrázek
Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed

Ilustrační obrázek

Nyní je k dispozici formulář Kontrolního hlášení v testovacím prostředí. Jak ale informuje finanční správa na svém webu, formulář Kontrolní hlášení v ostrém prostředí Daňového portálu zveřejní první pracovní den nového roku, tedy 4. ledna 2016: Formulář s označením DPHKH1 bude zveřejněn a připraven k plnohodnotnému využití na stránkách Daňového portálu, v aplikaci Elektronická podání pro finanční správu > Elektronické formuláře, v části Daň z přidané hodnoty.

Čtěte také: 5 příkladů, jak správně vyplnit v kontrolním hlášení evidenční číslo dokladu

Vyplňujte kontrolní hlášení pomocí videa

Na webu finanční správy je také k dispozici video, které vám pomůže s vyplněním formuláře Kontrolní hlášení. Pro vyplnění byla použita data modelového plátce. Jak upozorňuje finanční správa, video slouží pouze pro lepší představu o vyplňování kontrolního hlášení a v žádném případě nenahrazuje Pokyny k vyplnění kontrolního hlášení.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).