Hlavní navigace

Zkrachoval portál Hypersleva.cz, poškozených jsou stovky

18. 2. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: http://www.isifa.com
Slevový portál Hypersleva.cz je v insolvenci. Dlouhodobě kritizovaná společnost po sobě zanechala milionové dluhy a mnoho poškozených klientů.

vyhlášení úpadku a podání insolvenčního návrhu jednohlasně rozhodla minulý týden valná hromada společnosti HyperSleva s.r.o. Návrh na zahájení insolvenčního řízení podal jednatel firmy Martin Chytil v pátek a uvádí v něm, že v důsledku zvyšující se konkurence a nedostatku zákazníků v oblasti zprostředkování a poskytování slev musela firma postupně snižovat výdaje na marketing a od léta minulého roku nebyla několik měsíců schopna řádně splácet své závazky. HyperSleva s.r.o. se dostala do situace, kdy nebyla schopna pokrýt své náklady ani splácet dluhy, které stále narůstají. Bylo proto rozhodnuto o ukončení podnikání.

Ilustrační obrázek.
Autor: isifa/Lidové noviny/JINDRICH MYNARIK

Hypersleva.cz není zdaleka první společností, která na trhu poskytování slev zkrachovala.

Slevový portál měl podle obchodního rejstříku výraznou ztrátu už v roce 2011. Teď podle insolvenčního rejstříku dluží několika subjektům více než 1,5 milionu korun.

Portál Hypersleva.cz zkrachoval navzdory tomu, že byl jedním ze silných hráčů v daném segmentu. Byl jedním z nejstarších slevových portálů u nás a co do velikosti bychom jej mohli zařadit i mezi desítku největších portálů, říká Michal Hardyn ze slevového srovnávače TopSleva.cz.

Internetové stránky Hypersleva.cz jsou v současné době nefunkční. Obsahují pouze krátké sdělení, že z důvodů podání návrhu na insolvenci na společnost HyperSleva s.r.o. je tento portál mimo provoz a firma se omlouvá za vzniklé problémy.

Poškozeným pomůže Asociace

Krach portálu může poškodit stovky jeho klientů. Jedná se nejen o zákazníky, kteří si nakoupili vouchery, ale i obchodníky, jimž portál neproplatil poskytnuté služby. Všem teď nabízí pomoc Asociace portálů hromadného nakupování. Prvním krokem, který klientům a partnerům portálu Hypersleva.cz nabízíme, je právní pomoc, uvádí David Antić, zakladatel asociace.

Zákazníkům doporučuji, aby se voucher v každém případě pokusili uplatnit a informovali se přímo u poskytovatele slevy. Pokud vůči němu Hypersleva.cz splnila finanční závazky, pak poskytnutí služby nebo vydání zboží nic nebrání, doporučuje advokátka Zuzana Stuchlíková.

školení květen 24 - novinky

Pokud se ovšem poskytovatel slevy odvolá na nesplnění obchodních podmínek ze strany portálu Hypersleva.cz, mohou klienti své pohledávky pouze přihlásit do insolvenčního řízení. V takovém případě je ale šance na vymožení náhrady prakticky nulová.

Riziko krachu některých slevových portálů stále trvá. Při nabízení služeb nebo jejich nákupu je proto dobré obracet se na ty slevové portály, které jsou pojištěné. Pojištění voucherů dává klientům jistotu, že zaplacené zboží či služby skutečně dostanou. Navíc může zákazník v případě, že je oprávněně nespokojen, ve velmi krátké době dostat své peníze zpět. Pojištění voucherů chrání nakupujícího i proti úpadku poskytovatelů, uzavírá David Antić.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).