Hlavní navigace

Chcete vyvážet a nevíte si rady? Zavolejte si pro radu

8. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Už od 9. května 2006 poskytuje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR (MPO) bezplatnou informační linku pro ty, kteří chtějí své produkty vyvážet na zahraniční trhy. Budoucím českým exportérům má tak linka usnadnit a urychlit komunikaci se státními institucemi a organizacemi, jež vývoz podporují.

Počínaje 9. květnem 2006 začalo MPO provozovat bezplatnou informační linku pro firmy, které chtějí své produkty exportovat na zahraniční trhy. Linka je jednou ze služeb státu pro exportéry, kterým tak poskytuje asistenci s cílem urychlit a usnadnit komunikaci se státními institucemi a organizacemi, které vývoz podporují. Služba je vhodná pro začínající exportéry, kteří v plné míře neznají překážky, jež jim v souvislosti s exportem zboží či investic vzniknou. Linka také může pomoci získat informace o novém exportním trhu a pomoci podmínky vývozu vhodně optimalizovat.

Na jednom místě jsou tak soustředěny informace MPO, agentury CzechTrade, zastupitelských úřadů, České exportní banky a Exportní garanční a pojišťovací společnosti. Prostřednictvím linky tak může být podnikateli zprostředkován kontakt s institucemi, které se přímo zabývají podporou exportu. Firmy také mohou díky lince předávat ministerstvu podněty pro rozšíření exportních služeb.

Linka je provozována ve všední dny na čísle 800 133 331 mezi 9. a 17. hodinou. Využít lze také e-mail:export@mpo.cz. Kontaktní centrum MPO, jež linku provozuje je součástí Exportní strategie na léta 2006 — 2010. Její celkovou nabídku obsahuje materiál Export v kostce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).