Hlavní navigace

Vyhledávat na internetu některá jména se nevyplácí

5. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někteří kybernetičtí zločinci využívají jména známých hollywoodských osobností k infikování počítačů virem. Nejnebezpečnější je hledat informace o Bradu Pittovi.

Brouzdání fanoušků celebrit internetem se jim nemusí vyplatit. Společnost McAfee ve svém průzkumu zjistila, že výrobci virů často používají jména známých osobností jako volavku na uživatele internetu. Průzkum, který byl proveden letos po druhé ukázal, že nejnebezpečnější je vyhledávat a stahovat data ze serverů o Bradu Pittovi. V 18 % jde totiž o případy odkazů směrující na weby, jež se pokusí PC infikovat spywarem, adwarem, virem nebo jiným škodlivých kódem. Uživatel může být po návštěvě takového webu vystaven spamu či phisingu, informuje studie.

Na prvních příčkách v pravděpodobnosti infekce viry se umisťují kromě zmíněného Pitta i Beyoncé, jejíž jméno může uživatele přesměrovat na stránky, které se snaží o krádež osobních informací, výraz Justin Timberlake odkazuje zase na stránky hackerů a spammerů. Dalšími nebezpečnými výrazy jsou například Heidi Montag, Mariah Carey nebo Jessica Alba.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).