Hlavní navigace

Více než dvě miliardy jsou připraveny pro projekty z programu Praha - Konkurenceschopnost

14. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Hlavní město Praha vyhlásilo v pořadí již druhou výzvu k předkládání projektů pro Operační program Praha – Konkurenceschop­nost. Na úspěšné žadatele čeká téměř 2,3 miliardy korun. Peníze lze získat na rozvoj dopravy, revitalizaci bývalých průmyslových areálů či zavedení moderních informačních a komunikačních technologií na úřadech.

Hlavní město Praha vyhlásilo další výzvu pro Operační program Praha – Konkurenceschop­nost. Na rozvoj dopravy, revitalizaci bývalých průmyslových areálů, zavedení moderních informačních a komunikačních technologií na úřadech či rozvoj výzkumu a vývoje je možné žádat z vyčleněných prostředků, které jsou pro tuto výzvu ve výši téměř 2,3 miliardy korun. Od ledna bude možno předkládat projekty ve všech oblastech podpory, kromě oblasti rozvoje podnikatelského prostředí. Výzva do této oblasti bude otevřena v červnu, uvedla náměstkyně primátora Markéta Reedová, která má evropské fondy na starosti. Termíny ukončení podávání projektů se liší v závislosti na jednotlivých oblastech podpory. Veškeré potřebné informace nalezne žadatel na internetových stránkách www.oppk.cz, doplnila ještě Reedová.

V předchozí výzvě o dotace bojovalo celkem 187 žadatelů a podpořeno bylo 61 projektů. Ty si mezi sebe rozdělily více než 1,5 miliardy korun. Praze se tak ke konci minulého roku podařilo vyčerpat 93 procent z původně přidělené částky 142 miliónů eur, což staví hlavní město na špici úspěšnosti čerpání unijních peněz, zakončila Reedová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).