Hlavní navigace

Češi v roce 2010 zatím nejčastěji hledají informace k dani z nemovitostí

24. 3. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

S blížícím se termínem pro podání daňového přiznání přibývá také lidí, kteří hledají na internetu k daním rady a informace. Mezi nejčastějšími dotazy ohledně daní jednoznačně vévodí „daň z nemovitostí“, kterou lidé za první tři měsíce letošního roku nejčastěji zadávali do svých vyhledávačů. Druhým nejfrekventova­nějším dotazem se stala „daň z příjmů“. Bronzovou příčku zaujalo „daňové přiznání“. Vyplývá to z žebříčku nejhledanějších daní, který dnes zveřejnila společnost Google.

Češi hledali informace i o ekologické, silniční, dědické či darovací dani. Dokonce i ne moc oblíbený „finanční úřad“ se dostal do první desítky, v žebříčku skončil na osmém místě. Desátou pozici obsadila v politice často diskutovaná rovná daň, doplnila společnost Google ve své tiskové zprávě.

Vzhledem k tomu, že na podání daňového přiznání zbývá už pouze osm dní, očekávají odborníci, že bude přibývat dotazů na daňová přiznání a daň z příjmů. To dokazují již březnové statistiky, kterým vévodí „daňové přiznání“, následované dotazy „daňové přiznání formulář“ a „daňové přiznání 2010".

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).