Hlavní navigace

V Česku se dále vzdělává minimum dospělých

25. 11. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Již po šestnácté se letos konala celostátní akce Týdny vzdělávání dospělých (TVD). Akci s mottem „Vzděláváním ke zvyšování produktivity“ organizovala Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR. Cílem této nekomerční aktivity je podpora motivace dospělých k dalšímu vzdělávání. Vzdělávání v dospělosti je v době plné neustálých a nekončících změn každodenní nutností, až povinností. Organizátoři akce se snaží dokázat, že učení a vzdělávání „nebolí“, ani nemusí být příliš drahé. Navíc může proběhnout zajímavou i zábavnou formou, v netradičním prostředí, s odbornými lektory, poutavými studijními materiály a za rozumnou cenu.

Týdny vzdělávání dospělých jsou jednou z významných aktivit, které podporují i strategii MŠMT v oblasti dalšího vzdělávání. Je to aktivita, která vzniká od samotných vzdělávacích společností a svým rozsahem a provedením se rovná a v mnohých ohledech předstihuje aktivity mnoha členských států EU, sděluje Jakub Stárek, ředitel odboru dalšího vzdělávání MŠMT.

Podle mezinárodního výzkumu se v Česku dále vzdělává pouze 6,8 % obyvatel v produktivním věku. Což je velmi málo například ve srovnání se severskými zeměmi. Zde se vzdělává více než 30 % dospělých obyvatel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).