Hlavní navigace

Start v podnikání studentům i veřejnosti zajistí nový útvar VŠE

2. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vykročit tím správným směrem v podnikání mohou nově studenti Vysoké školy ekonomické v Praze (VŠE). Pomůže jim v tom Institut rozvoje podnikání (IDE). Jde o nový samostatný útvar Fakulty podnikohospodářské VŠE. Jeho cílem je pomáhat studentům při přípravě podnikatelských záměrů, zakládání firem a jejich následném rozvoji. Služby institutu však nebudou omezeny pouze na studenty, ale budou k dispozici i ostatním zájemcům o podnikání.

Služeb a výhod institutu mohou využívat i studenti ostatních škol, stejně jako lidé z řad široké veřejnosti, řekl dnes Miroslav Křížek, ředitel IDE.

Mezi hlavní aktivity IDE patří vzdělávací a poradenská činnost, která zahrnuje různé oblasti podnikatelského života, zprostředkovávání setkání s úspěšnými podnikateli, provoz podnikatelského inkubátoru, pořádání soutěže podnikatelských záměrů nebo shánění investorů pro perspektivní projekty.

Navázali jsme spolupráci se skupinou investorů, kteří jsou ochotni se finančně spolupodílet na rozvoji projektů, jež mají největší šanci na komerční úspěch, a to až do výše několika milionů korun, doplňuje Miroslav Křížek.

Součástí institutu je klub IDE Society, do kterého se může přihlásit kterýkoliv student, vyučující, podnikatel či investor. IDE Society bude pro své členy pořádat pravidelné formální i neformální setkání, umožňovat výměnu zkušeností a obchodních kontaktů a rovněž pomáhat při získávání spolupracovníků či partnerů pro realizaci podnikatelských záměrů.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).