Hlavní navigace

Společnost Lenovo staví první evropskou továrnu

27. 11. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Lenovo, světový výrobce nejmodernějších osobních počítačů, staví v Polsku svou první evropskou továrnu a centrum služeb v průmyslové zóně v polském městě Legnica. Výroba by měla být spuštěna ve 3. čtvrtletí příštího roku, přičemž hodnota investice je odhadována na více než 20 milionů dolarů (viz kurzy) a zaměstnání by zde mělo najít zhruba tisíc lidí. Nové centrum bude sloužit zákazníkům z regionu Evropy, středního východu a Afriky (EMEA). Na starost bude mít kromě výroby a úpravy konfigurace i distribuci, logistiku a další služby.

Nová továrna v Polsku je již pátou investicí, kterou Lenovo tento rok oznamuje. Společnost se tak rozšiřuje na 4 kontinenty a do 5 zemí. Firma tento rok oznámila i postavení výrobních hal v Šanghaji v Číně, Severní Karolíně v USA, Baddi v Indii a v Monterrey v Mexiku. Investicemi na klíčových trzích chce společnost Lenovo zefektivnit své náklady, zvýšit konkurenceschop­nost, zkrátit dodávky produktů a nabídnout služby s přidanou hodnotou.

Společnost Lenovo vznikla zakoupením divize osobních počítačů IBM skupinou Lenovo Group. Věnuje vývoji, výrobě a prodeji technologických produktů a služeb pro zákazníky z celého světa. Hlavní výzkumná centra společnosti se nachází v japonském Yamato, čínském Pekingu, Šanghaji a Šenzenu a v americkém Raleighu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).