Hlavní navigace

Školní pomůcky nakoupíte na internetu levněji než v kamenných obchodech

31. 8. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Jak vyplývá ze srovnání e-shopů s kamennými obchody, školní pomůcky nakoupíte levněji na internetu. Kromě peněz navíc ušetříte i čas.

Školní potřeby se už dávno nenakupují jen v kamenných prodejnách, nýbrž jejich prodej probíhá ve velké míře i přes internet. E-shopy registrují zvýšený zájem především o sešity, u nichž poptávka vzrostla oproti loňsku takřka o 50 %. Nárůst zájmu zaznamenaly online obchody také u penálů (zvýšení o 19 %) a školních batohů (11% nárůst). Vyplývá to z dat internetového srovnávače Heureka.cz.

Čtěte také: Nákup na internetu zdaleka neovlivňuje jen cena

Obliba nakupování školních potřeb přes internet je spojena také s časovou úsporou. Zatímco v kamenných obchodech lidé často tráví koncem prázdnin a na začátku školního roku spoustu času ve frontách, na internetu během několika chvil vyberou vše, co potřebují, vysvětluje Kamil Demuth z internetového srovnávače Heureka.cz. Ceny školních potřeb se na internetu, s výjimkou penálů, udržely na loňské úrovni a zůstávají tak podle Demutha nižší než v kamenných prodejnách. 

Že jsou ceny v e-shopech nižší než v kamenných prodejnách ukázalo také aktuální šetření Asoaciace pro elektronickou komerci (APEK). Z šetření vyplynulo, že nákup standardních potřeb pro prvňáčka přes online obchod ušetří zákazníků průměrně dvě hodiny času a více než 100 korun. U žáka třetí třídy se jedná dokonce o úsporu ve výši 200 korun. Všeobecně se samozřejmě doporučuje využít slev, které se v tomto období mnohdy orientují právě na školní pomůcky. Některé obchody dokonce nabízí celé balíčky, které obshují základní výbavu do školy, informuje Jan Vetyška, výkonný ředitel APEK.

dan_z_prijmu

Čtěte také: Stále existují lidé, kteří přes internet nikdy nenakupovali. Kolik jich je?

Co všechno má mít prvňáček do školy, si určují školy samy. Seznam potřebných věcí se rodiče dozvědí první školní den, či už dříve na internetových stránkách školy.  Pokud však na něco zapomenou nebo nějakou pomůcku neseženou, nemusí panikařit. Zcela jistě nepřijde ze strany školy žádný trest v případě, že hned prvního září nenastoupí dítě ‘v plné polní’ vybaveno vším. Od podložky na výtvarnou výchovu až po tužky číslo 2, dodala učitelka na prvním stupni Markéta Zelená.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).