Hlavní navigace

Skláři odvolali demonstraci. Vláda splnila jejich požadavky

17. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Odborový svaz zaměstnanců průmyslu skla a porcelánu dnes v návaznosti na schválení novely insolvenčního zákona a pomoci pro skláře odvolal demonstraci plánovanou na 30. března. Vláda před několika dny podpořila mimořádnou dotaci 30 milionů korun pro skláře, kteří zůstali několik měsíců bez mzdy. Demonstrace se měla konat před úřadem vlády a byla by již třetí v pořadí. Čtěte více: Demonstrace – účinný nástroj, či pouze zbytečný počin?

Dotaci by mezi postižené pracovníky firem Bohemia Crystalex Trading a Porcela Plus měly rozdělit odbory. Na pravidlech rozdělování se musí ještě odboroví předáci domluvit s ministerstvem financí. Všichni zúčastnění doufají, že dohoda se uskuteční co nejdříve, peníze by pak mohly směřovat do jednoho měsíce ke sklářům.

Samotná sklářská odborová organizace rozdělila od září loňského roku mezi zaměstnance zkrachovalých firem přes 5 milionů korun. Tyto prostředky však směřovaly pouze k členů odborů. Současná státní podpora je určena všem, ať už odborářům, či „obyčejným“ zaměstnancům.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).