Hlavní navigace

Server Měšec.cz otestoval bankomaty, většina z nich nechává zapomenuté peníze kolemjdoucím

7. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Unikátní test provedl server Měšec.cz. Otestoval tuzemské bankomaty i část bankomatů na Slovensku v případě, kdy klient vybírá hotovost z bankomatu, ale zapomene na ni. Co se s ní stane? Lze peníze získat zpět? Když klient banky si zapomenete z bankomatu odebrat hotovost, mohou nastat dvě varianty:

  1. Peníze zajedou zpět do bankomatu.
  2. Peníze zůstanou v odběrní přihrádce do doby, než si je držitel karty (nebo někdo jiný odebere.

Provozovatelé či majitelé bankomatů mají podle serveru Měšec.cz své důvody, proč si vyberou první nebo druhou možnost. Zjednodušeně lze napsat, že pro držitele karty je výhodnější, když se neodebrané peníze vrátí zpět. Sice se mu z běžného účtu strhnou, ale po reklamaci je velmi vysoká pravděpodobnost, že mu je banka vrátí zpět.

Varianta, kdy peníze zůstanou v bankomatu a nezajedou zpět je výhodná pro majitele/provo­zovatele bankomatu. Nemusí řešit žádnou reklamaci spojenou s nepřevzetím hotovosti a odpovědnost plně přenáší na držitele karty. Bankomaty kterých tuzemských bank peníze nechávají zapomenuté peníze napospas kolemjdoucím a které banky se naopak snaží své klienty více chránit? Čtěte více na Měšec.cz: Ne každý bankomat je váš přítel, když zapomenete převzít vybrané peníze

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).