Hlavní navigace

Rozvoz jídel, aneb jak jsem se nenajedla

13. 6. 2008
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: 329515
Máte hodně práce a nestíháte si v poledne zajít na oběd? Jsou restaurace, které vám jídlo dovezou, ale nemyslete si, že dvakrát kliknete na webu a jídlo bude za půl hodiny na stole.

Naivně jsem si myslela, jak je jednoduché objednat si jídlo až do domu.

Tady je moje zkušenost:

První den jsem si k počítači sedla chvilku po půl jedenácté. Zadala jsem na střídačku několik slov do vyhledávače, a pak klikala na jednotlivé stránky. Bohužel jsem byla zklamaná podmínkami rozvozu. Buď si musíte objednat minimálně 10 obědů, 5 obědů, jen do firmy a ne domů, objednat den předem do 18. hodiny, na celý týden, anebo si musíte objednat jídlo minimálně za 300 korun.

Setkala jsem se rovněž s nepochopitelným případem u restaurace Zelené kuchyně, která nabízí rozvoz vegetariánských jídel za velmi přijatelné ceny. Stránku jsem objevila večer při surfování po síti, dopoledne jsem však byla nemile překvapena tím, že obědy jsou pro tento den vyprodány. Nevěřícně jsem sledovala hodiny, na nichž byl čas 10:44.

První den

jsem zůstala bez jídla, protože jsem si na internetu nestačila do 12 hodin nic najít.

Druhý den

jsem zvolila blízkou italskou restauraci.

Ristorante La Palma

.

Je to restaurace, která sídlí na pražské Palmovce a rozváží jídlo do blízkého okolí (5 – 7 km). Za rozvoz si neúčtuje nic.

Moje objednávka:

  1. 0,33l Zuppa d´Aglio (Česnečka se šunkou a sýrem, chlebové krutony, petrželka) – 45 Kč
  2. 170g Zapečený chřest se sýrovou omáčkou (chřest, eidam, smetana, sýrová omáčka ze čtyř druhů sýrů) –159 Kč
  3. 200g Krokety – 33 Kč

Cena za jídlo: 237 Kč
Doba rozvozu: 1 hodina
Způsob objednání: pouze telefonicky
Obal a rozvoz: zdarma

Příjemné je, že si restaurace za dovoz nic neúčtuje navíc, ale na jídle je to znát. Oběd mi dovezli za 35 minut od objednání. Polévku jsem si objednala proto, že jsem byla zvědavá, jestli ji přivezou teplou. Když jsem ji začínala jíst, byla spíše vlažná. Krokety byly sice krásně měkké, ale za to se asi koupaly ve starším oleji. Chřest byl tvrdší a měl být zalitý sýrovou omáčkou, plaval však v řídké vodě. Toto jídlo mi připomínalo lidovou vývařovnu.

Máte dobrý tip na restauraci či kavárnu?

Gurmán - vidlička
Zaujala vás některá natolik, že ji pravidelně navštěvujete a rádi byste ji doporučili? Nebo byste naopak chtěli vyzkoušet něco nového a nemáte jistotu, že je to kuchyně právě pro vás? Napište nám na adresu: redakce@podni­katel.cz Gurmán přijede, ochutná a ohodnotí.

Třetí den:

Eurobest

Eurobest slibuje výběr z dvaceti předních restaurací. Po 11. hodině bylo možné si objednat pouze ze dvou typů restaurací – italských nebo těch připravujících sendviče. O to jsem zájem neměla, proto jsem oželela oběd a nechala jsem si objednávku na večer. Kolem 17. hodiny všechny spolupracující restaurace již fungovaly. Z nich mě zaujala řecká restaurace Zorbas.

Zorbas

Moje objednávka:

  1. 450 g Gyros salata (gyros, rajčata, okurky, papriky, cibule, olivy, vejce, jogurtová zálivka) – 149 Kč
  2. 350 g Musaka (zapékaný lilek s bramborem, mleté maso) – 179 Kč
  3. 100 g Baklava (ořechový desert ve vanilkovém sirupu) – 66 Kč

Doba rozvozu: 1 hodina
Cena za dovezení: 160–340, Prahu mají rozdělenou na osm zón.

  • Musíte si objednat jídlo alespoň za 300 Kč,
  • musíte se na jejich stránkách zaregistrovat,
  • můžete platit platební kartou.

Objednané jídlo si firma zpětně telefonicky ověří do deseti minut. Mně zavolali během minuty. Jídlo přivezli za 45 minut. Bylo teplé, při placení jsem však nedostala účet! Když jsem rozbalila obal s hlavním jídlem, tak jsem si říkala, že to mě přece nemůže zasytit, odrazoval mě i připálený povrch. Nakonec jsem ani všechno nesnědla. Tipuji, že zelenina byla v Gyros salata tak tři dny stará, tu jsem nesnědla vůbec, v gyrosu byly kousíčky spíše spáleného masa.

A ještě by si měli opravit obsah nabízeného Gyros salata, protože já jsem v salátu objevila pouze jednu olivu. To je ostuda řecké kuchyně! Tento oběd zachránil výborný dezert Baklava, jde o ořechovou náplň prokládanou v listovém těstě, zalitý vanilkovým sirupem. Nejsem takovým znalcem řecké kuchyně, asi proto jsem nepochopila, proč mi k tomu přidali i plátek citronu.

Cena za jídlo: 394 Kč
Cena za dovoz: 250 Kč (spadala jsem do zóny 5)
Cena celkem: 644 Kč

Čtvrtý den:

Modrý anděl (náhradní varianta za Zelenou kuchyni)

Nabízejí výběr ze čtrnácti restaurací, především pizzerií. Já jsem si mezi nimi našla restauraci Křížem krážem.

Moje objednávka:

  • 200g Kuřecí steak „Caprese“ (kuřecí maso, mozarella, rajské, balsamico, hranolky) – 205 Kč
  • 250g Šopský salát (rajčata, okurky, papriky, balkánský sýr) – 80 Kč

Cena jídla s DPH: 285 Kč
Balné: 20 Kč
Doprava: 150 Kč
Celkem: 455 Kč
Musíte se zaregistrovat
Doba objednání: automaticky máte na objednávce jednu hodinu, nebo si ji můžete změnit na jakoukoli pozdější, popřípadě i jiné datum.

Daně x

Jídlo mi přivezli za jednu hodinu a deset minut, přesně ve chvíli, kdy jsem jim chtěla volat, jestli mají moji objednávku, šilhala jsem hlady. Opět jsem nedostala účet! Jídlo bylo teplé. Šopský salát byl dobrý, čerstvý. Zato hranolky putovaly hned do koše. Byly tvrdé, spálené a zřejmě smažené ve starém oleji. Kuřecího masa byl silnější plátek, trochu tužší.

Závěrem:

Pokud vám nestačí pizza, budete si muset chvíli sednout k internetu a hledat a hledat. Po trojnásobné zkušenosti s donáškou obědů jsem nabyla dojmu, že pokud bych byla v restauraci a jídlo bych viděla, tak si ho určitě nedám, nebo ho budu obsluze reklamovat, z domu se jídlo reklamuje špatně. A možná vám dají jídlo, které by si hostům v restauraci na stůl nedovolili dát. Na donášky jídel se lehce zvyká, ale přeji vám, ať máte šťastnější ruku. Já dávám jednu hvězdičku z pěti.

GURMÁN – Rozvoz jídel
Krabička_small
Krabičky_small
Krabice_small
Dortiky_small
Polevka_small
Krokety_small
Gurmán - hodnocení 1

Jakou preferujete kuchyni?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).