Hlavní navigace

Revoluce na českém mobilním trhu, neomezené volání a SMS za 749 Kč měsíčně

11. 4. 2013
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: www.isifa.com
Aktualizováno 11. 4. 2013 20:04
Neomezené volání a SMS do všech sítí a 1 GB dat půjde nově pořídit za 749 Kč měsíčně. S převratnou nabídkou přišlo O2, ale zareagovat se chystá i konkurence.

Avizovaný příchod virtuálních operátorů na telekomunikační trh a plánovaná dražba volných frekvencí pro čtvrtého operátora začíná přinášet své “zlevňující ovoce”. Společnost Telefónica Czech Republic (operátor O2) totiž dnes oznámila, že výrazně zjednodušuje své tarify a snižuje jejich ceny. Za neomezené volání a SMS do všech sítí a 1 GB internetu v mobilu zaplatí zákazníci nově 749 korun. Oproti srovnatelnému tarifu, který aktuálně O2 nabízí, jde takřka o 50 % zlevnění.

Neomezené volání a SMS za 749 korun

Ilustrační obrázek.
Autor: www.isifa.com

Operátor O2 přichází s revoluční nabídkou tarifů.

Společnost Telefónica Czech Republic přichází jako první z trojky mobilních operátorů s výraznou změnou a zlevněním svých tarifů. Šest aktuálních základních tarifů a různé starší varianty se promění na nové tři tarify pojmenované FREE. Tarify FREE O2 a FREE O2 Plus nabídnou zdarma volání a SMS do sítě O2. Do ostatních sítí pak bude minuta hovoru stát 3,50 Kč a SMS 1,50 Kč. Tarif FREE O2 Plus navíc obsahuje ještě 150 MB internetu a 120 minut volání do jiných sítí zdarma. Tarif FREE O2 vyjde na 249 Kč měsíčně a FREE O2 Plus na 499 Kč měsíčně. Zřejmě nejzajímavější tarif však tvoří tarif FREE CZ, který nabízí neomezené volání a SMS kamkoliv v České republice a k tomu ještě 1GB dat, a to ze 749 Kč.

Kdo si však pořídí nové tarify FREE bez 24měsíčního úvazku, bude se k nim muset ještě připlatit 150 Kč měsíčně. Telefónica na druhou stranu zase připravila k tarifům 50korunovou slevu pro studenty a důchodce.

Nové tarify O2
Tarify Standardní měsíční cena Volání a SMS do O2 Volání a SMS mimo O2 Cena nad rámec volných minut a SMS Internet v mobilu
FREE O2 249 Kč neomezeně 3,50 Kč/1,50 Kč
FREE O2 Plus 499 Kč neomezeně 120 minut 3,50 Kč/1,50 Kč 150 MB
FREE CZ 749 Kč neomezeně neomezeně 1 GB

Zdroj: O2 (ceny platí jen při úvazku na 24 měsíců)

Na nové tarify FREE bude moci přejít každý zákazník O2. Nový tarif si tedy mohou pořídit i ti, kteří mají uzavřenou smlouvu s 24měsíčním závazkem, z kterého čerpají nějakou výhodu, třeba dotovaný telefon. Všichni zákazníci se závazkem mohou jednoduše přejít na nový 24měsíční závazek s výrazně výhodnějším tarifem FREE. Nové tarify bude samozřejmě možné získat i bez závazku, doplnil Hany Farghali, mluvčí společnosti Telefónica Czech Republic.

V souvislosti s novými tarify se mění také systém prodeje mobilních telefonů. Zákazníci si už nebudou moci za 24měsíční úvazek pořídit dotovaný telefon. Místo toho O2 nabídne koupi mobilu či telefonu na splátky. Při využití služby O2 Mobil a uzavření smlouvy zaplatí zákazníci jednorázovou platbu, jejíž výši si sami zvolí. Zbylá část pořizovací ceny se pak rozloží do následujících dvou let. “Služba O2 Mobil bude dostupná pro všechny zákazníky z řad podnikajících i nepodnikajících fyzických osob, kteří využívají některou z tarifních mobilních služeb O2,” upřesnil Farghali.

Se změnami přijde brzy i konkurence

Že jde v případě neomezeného tarifu o zásadní zlevnění, dokládá srovnání se současnou nabídkou O2 a dalších operátorů. Oficiální ceníková cena srovnatelného tarifu Chytrý Neon XXL u O2 činila 4450 Kč měsíčně. O2 pak tarif zlevnilo na 1900 Kč a v akci v některých obchodních domech ho šlo pořídit za 1400 Kč. Oproti novému FREE CZ však měl neomezené SMS pouze do vlastní sítě. Naopak ale obsahoval 3 GB dat, nový neomezený tarif má “pouze” 1 GB.

Ceníková cena neomezeného tarifu u Vodafonu činí nyní 3299 Kč a obsahuje 1,2 GB dat. T-Mobile poskytuje neomezené volání a SMS do všech sítí oficiálně za 3290 Kč a stejně jako O2 k tomu nabízí 1 GB dat. Samozřejmě také u Vodafone a T-Mobile se jde s reálnou cenou dostat níže, než kolik avizují ceníky.

školení květen 24 - novinky

Nicméně i zbylí dva operátoři plánují zareagovat snížením cen. Na internetových stránkách Vodafonu se už objevilo prohlášení, že se chystá zlevnění. Kromě jiného si s těmito tarify můžete užít neomezené volání do všech sítí zdarma a posílat SMSky zcela neomezeně. Také dostanete 600 MB objemu dat pro internet. To vše za cenu nižší než 700 Kč, pokud už máte telefon, uvádí se na webu Vodafone, s tím, že nové tarify budou dostupné od konce května. Jak už jsme uvedli, o dalším zvýhodnění cen neomezených tarifů jsme již delší dobu uvažovali a během několika dnů oznámíme konkrétní podobu nejvyššího tarifu, který bude minimálně srovnatelný s nabídkou konkurence, řekla pro Novinky.cz zase mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová.

Firmy by se ceníky řídit neměly

Nové tarify jsou primárně určeny pro fyzické osoby. Pokud jste živnostník nebo máte firmu, můžete se s cenou dostat ještě mnohem níže. Oslovte proto všechny operátory a  nebojte se o ceně smlouvat. Čím větší firma jste, tím větší slevu z tabulkových cen můžete dostat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).