Hlavní navigace

Restaurace Střelecký ostrov provětrá vaši peněženku

12. 7. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 244974
Restaurace Střelecký ostrov nabízí možnost pokochat se na velké terase pohledem na klidnou Vltavu i Národní divadlo. Spolu s přírodní výzdobou si budete připadat jako na dovolené. Kromě lehkého vánku vám ale návštěva provětrá i peněženku.
Restaurace: Střelecký ostrov
Lokace: Střelecký ostrov 336, Praha 1
Typ: café, bar a restaurant
Gurmán Střelecký ostrov 5

Foto: archiv restaurace


Restaurace je umístěna u malého parčíku těsně při Vltavě. Stačí seběhnout kamenné schody z Mostu legií. Kromě uklidňujícího pohledu na řeku máte z terasy přímý výhled na majestátní Národní divadlo.

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: v blízkém okolí
WiFi: ano
Kouření: restaurace má kuřáckou i nekuřáckou část
Příjem platebních karet: ano
Vhodné pro obchodní schůzku: ano, vzhledem k možnosti připojení k internetu i klidnému prostředí

Host si může, kromě poměrně úzkého výběru hlavních chodů, vybírat i ze speciálního lístku s tipy šéfkuchaře, za které ale také zaplatí „speciální ceny”. Na přání je možné sledovat i samotné vykostění ryb připravovaných k pokrmu, které zde představují podstatnou část nabídky, nebo kuchařské umění flambování. Restaurace nabízí i tři vinné lístky – polední, s českými a světovými víny.

Objednávka

  • Gratinovaný kozí sýr na salátovém lůžku s malinovým dresingem 280 Kč
  • Beefsteak na pepřové omáčce se zelenými fazolkami, grenaille brambůrky 520 Kč
  • Tradiční svíčková 420 Kč
  • Dezert Horká láska 160 Kč

Ke gratinovanému sýru host obdrží i měkkou francouzskou bagetku z bílého těsta. Salátové lůžko chutná mírně nahořkle. Právě to se ale dobře hodí k typické chuti kozího sýra. Co je zbytečné, je sladkokyselá chuť malinového dresingu, který se k pokrmu nijak nehodí.


Gurmán Střelecký ostrov 1

Dobrá a příjemně výrazná pepřová omáčka skvěle doplňuje maso. Zelené fazolky naproti tomu jsou poněkud bez chuti. K dokonalosti by jim prospěla výraznější úprava. Samotný steak pak sice chutná dobře, maso ale není tak měkké, jak by si zasloužilo.


Gurmán Střelecký ostrov 3

Maso z medailonků hovězí svíčkové na smetaně je měkčí. Velice jemně pasírovaná svíčková omáčka polechtá chuťové buňky i těm hostům, kteří jindy zrovna nejsou jejími fanoušky. Zahanbit se svou chutí nenechá ani měkký karlovarský knedlík.


Gurmán Střelecký ostrov 2

Sladkou tečkou může být dezert Horká láska s vodkou flambovanými malinami, vanilkovou zmrzlinou a snítkou máty. Ve výsledné chuti zbývají po vodce pouze decentní stopy. Samotné maliny mají výraznou chuť, stejně jako poctivá zmrzlina. Ta postrádá příchuť umělých přísad, které mnohý dezert dokáží zkazit.


Gurmán Střelecký ostrov 4

Obsluha, služby a interiér

Interiér je stylizován do exotiky, snad má svou bohatou výzdobou zeleně připomínat oázu v poušti. Proutěný nábytek pak podtrhuje dojem přírodních prvků. Nedocenitelný efekt tvoří klidně plynoucí Vltava. Pohodu dotváří i velmi vkusná hudba. Obsluha je profesionálně příjemná, v hostech ale může zanechat až chladný dojem. Restaurace nabízí své služby i pro příležitost rautů, firemních akcí, večírků nebo svateb.


Gurmán Střelecký ostrov 6

Foto: archiv restaurace

skoleni_15_4


Jakou preferujete kuchyni?

Hodnocení

Střelecký ostrov se úrovní svých cen řadí spíše do skupiny restaurací pro turisty, movitější zákazníky nebo snoby. O tom koneckonců svědčí i poměrně malý počet hostů během naší návštěvy. Právě to ale může být pozitivním aspektem pro klidnou obchodní schůzku, na které díky výběru této restaurace pravděpodobně vzbudíte zdání hojnosti a dostatku.

Za Gurmána udělujeme tři hvězdičky. Za naúčtované položky by krmě měla vzbuzovat téměř dojem dokonalosti. K té ale některým jídlům přece jen něco chybí. Stejně jako k uvolněné atmosféře. Host se zde pod taktovkou formality může totiž občas cítit stísněně.

Gurmán - hodnocení 3

Tři hvězdičky – vyjadřují, že v restauraci/ka­várně hodnotitelé zaznamenali více pochybení respektive nedostatků, a to většinou minimálně v jedné sledované oblasti (objednávka, obsluha, interiér, služby). Tři hvězdičky zároveň znamenají dobrý standard, a to s ohledem na kategorii restaurace/ka­várny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).