Hlavní navigace

Recese pumpaře nezaskočila, jejich počet vzrostl

14. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Stejně jako se v minulém roce zvýšil počet všech podnikatelů, narostlo také množství firem v jednotlivých oborech. K nárůstu došlo například také v oboru čerpacích stanic pohonných hmot. Oproti roku 2008 jich přibylo 75 a v současnosti na tak na území ČR působí 6 499 pump. Údaje o vývoji počtu čerpacích stanic dnes zveřejnilo ministerstvo průmyslu a obchodu.

Největší meziroční nárůst, a sice o 5 čerpacích stanic, zaznamenala Praha, následovaná Karvinskem a Vsetínskem s ročním přírůstkem 4 ČS. Na úrovni krajů nejvyšší přírůstek míst, kde je možné natankovat, zaznamenaly kraje Jihočeský (+ 12 stanic), Moravskoslezský (+ 10 stanic) a Zlínský (+ 8 stanic), upřesnilo ministerstvo ve své tiskové zprávě.

Nejmenší přírůstek „benzinek“ zaznamenal Liberecký a Karlovarský kraj. Nejvíce čerpacích stanic zůstává ve Středočeském kraji, kde mohou motoristé natankovat na 991 pumpách. Následuje Jihomoravských kraj s 672 a Jihočeský kraj s 632 čerpacími stanicemi. Čtěte také: Vyšší daně v denní realitě: Pivo a benzin o korunu dražší.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).