Hlavní navigace

Hliněná bašta: Rajská zahrada s dokonalým servisem

23. 8. 2009
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

 Autor: 457853
Máte chuť na skvělé jídlo v pěkném prostředí, kde se o vás dobře postarají? Zamiřte do hospůdky z nepálené hlíny s výhledem na jezírko a jistotou opravdového gurmánského zážitku.

Restaurace Hliněná bašta je moderní stavbou z nepálené hlíny. Byla koncipována s ohledem na šetrnost k životnímu prostředí, takže například k vytápění objekt využívá přírodních zdrojů. Ani okolí původní myšlence nijak neodporuje. Krásná terasa restaurace se nachází nad jezírkem, okolo kterého se volně prohání dvě ovce. Na zahrádce si zase s klidem zaberou židle pro hosty místní kočičí návštěvnice. Ke vstupu za opravdovou baštou láká hosty už vůně linoucí se z otevřených dveří.

Gurmán - Hliněná bašta 5

Restaurace: Hliněná bašta

Lokace: Újezdská 619, Průhonice

Typ: mezinárodní kuchyně, zvěřina, korýši, mořské i sladkovodní ryby

Vyzkoušeno: Co podnikatelům může restaurace nabídnout?

Parkování: ano – střežené parkoviště
WiFi: ano
Příjem platebních karet: ano
Vhodné pro obchodní schůzku: ano, díky připojení k internetu, střeženému parkovišti i klidnému prostředí

Objednávka:

  • 70 g Carpaccio 165 Kč
  • 350 g Jehněčí kotletky naložené v arabském koření 445 Kč
  • Koloniální brambor 55 Kč
  • 200 g Pffefersteak 375 Kč
  • Ratatouille 95 Kč
  • Palačinky plněné tvarohem zapečené ve sněhovém plášti 125 Kč

Velice jemné plátky svíčkové hned při prvním soustu přesvědčí o své nekonečné křehkosti. Čerstvě drcený pepř a parmezán chuť příjemně zvýrazní a doladí. Předkrm se podává s křupavými toasty, cherry rajčátky a obří olivou.

Gurmán - Hliněná bašta 1

První komentář hosta při ochutnání jehněčích kotletek může znít podobně jako: maso jako perníček. Ačkoliv by na masu mohlo být arabského koření více, pořád krmě zůstává velice chutnou a šťavnatou. Koloniální brambor se slaninou, cibulkou a kořením by mohla ještě příjemně dochutit kysaná smetana.

Gurmán - Hliněná bašta 3

Vysoký a poctivý steak se změklým naloženým pepřem je středně propečený přesně podle objednávky. Přesto, že maso je dost vysoké, zůstává šťavnaté a měkké. Nelze pochybovat o jeho čerstvosti a vysoké kvalitě. Grilovaná zelenina Ratatouille už jen podtrhne skvělý dojem z celého pokrmu.

Gurmán - Hliněná bašta 4

Dezert zaujme svou vůní už zdálky. Sníh je lehčí než vzduch, těsto palačinek jemné, tvaroh se k oběma těmto chutím skvěle hodí. Sladká tečka se podává s dobrou šlehačkou, rozinkami a borůvkami a plně uspokojí zejména milovníky jemnějších chutí.

Gurmán - Hliněná bašta 6

Jakou preferujete kuchyni?

Obsluha, služby a interiér

Restaurace má otevřeno denně od půl dvanácté do jedné v noci, díky velké návštěvnosti i ve všedních dnech je vhodné si předem zajistit rezervaci. Je možné zde pořádat i soukromé a firemní akce a uchýlit se do soukromí salónku ve věži restaurace. Objednat si zde můžete i občerstvení formou rautu podle vašich představ nebo cateringový servis. Personál je profesionální, nechybí mu ale ani vřelost a upřímný zájem o pohodlí zákazníka. Pro ty, kteří před návštěvou zanedbali úpravu, je na toaletách připravena sada složená z gelu a laku na vlasy, ústní vody, krému na ruce a tělo, osvěžovače dechu, krému na boty…

Gurmán - Hliněná bašta 8

Foto: Archiv restaurace

Interiér i těsné okolí restaurace bude lahodit každému oku. Vnitřní i vnější prostory obsahují hojnou výzdobu dřevěnými prvky, náladu z návštěvy dobarvuje tichá hudba. Nezpochybnitelnou devizou tohoto místa je krásná terasa nad rybníčkem, který svým zurčením vody dotváří perfektní a klidnou atmosféru.

Daně x

Gurmán - Hliněná bašta 7

Foto: Archiv restaurace

Hodnocení

Gurmán - Hliněná bašta 2

Hliněná bašta zanechá v hostech opravdu 100% a nezapomenutelný dojem. Moc milá obsluha, skvělé jídlo a služby a nádherné prostředí tak restauraci zajistí věrné návštěvníky. S nadsázkou lze říci, že za tuto návštěvu Hliněná bašta dostává šest z pěti hvězdiček.

Pět hvězdiček – maximální počet hvězdiček, který mohou hodnotitelé udělit. Vyjadřuje, že restauraci/kavárně nelze s ohledem na její kategorii nic zásadnějšího vytknout. Další kritéria při hodnocení

tip

Doporučujeme

V hodnocení Gurmána je nejvyšší meta, které mohou restaurace a kavárny dosáhnout, pět hvězdiček. Co jiného tedy doporučit, než právě pětihvězdičkové restaurace a kavárny. Přejít na seznam pětihvězdičkových restaurací a kaváren

Gurmán - hodnocení 5

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).