Hlavní navigace

Proti bankovním poplatkům se bude protestovat

19. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vysoké bankovní poplatky povedou k protestu, který na poslední únorový den vyhlásil portál www.bankovnipo­platky.com. Server uvádí, že za jeden kalendářní den vyberou banky v ČR na poplatcích více než 90 milionů korun.

Návštěvníci serveru mohou hlasovat v anketní otázce, jakým způsobem si oslavy 28. února představují. Zatím jsme jako základní možnosti, co dělat onoho dne 28. února, zvolili – neplatit platební kartou, neprovádět žádné bankovní převody, vybrat peníze z běžných účtů, nalepit poplatkožrouta na nejrůznější místa či lampiónový průvod, uvádí provozovatel serveru Patrik Nacher.

Cílem akce je podle něj upozornit na problematiku bankovních poplatků zajímavou a nevšední formou a věnovat tomuto tématu pravidelně jeden den v roce. "Dále vyzýváme banky, aby se jakýmkoliv způsobem připojily k této iniciativě a jeden den v roce byly na své klienty, pokud jde o bankovní poplatky, shovívavější, " říká Patrik Nacher. Bankovní poplatky, které jsou v Česku vyšší než zahraničí, kritizuje i ministerstvo financí.

Začátkem roku server bankovnipoplat­ky.com vyhlásil už třetí ročník soutěže o nejabsurdnější bankovní poplatek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).