Hlavní navigace

Přijetí #EET budeme blokovat klidně dva roky, říká Kalousek

19. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: Internet Info, podle licence: Rights Managed
Slibované obstrukce opozice při schvalování zákona o EET stále platí. Kalousek teď ministrům vzkazuje, že jeho přijetí je připraven blokovat i dva roky.

Necelé měsíční volno ministrů žádné změny v názorech na chystanou elektronickou evidenci trže (EET) nepřináší. Opozice toto opatření stále považuje za zbytečné a nebezpečné. Výhrůžky týkající se obstrukcí při jeho schvalování platí. Nikdy nedovolíme ten zákon schválit a uvést v realitu, protože je stejně nebezpečný pro volné dýchání v téhle zemi, je stejně nebezpečný jako jeho předkladatel, uvedl už dříve Miroslav Kalousek.

Server Podnikatel.cz o tom informoval v článku: #EET neprojde, tvrdí opozice. Hodlá obstruovat, aby zákon nebyl schválen

Ilustrační obrázek.
Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed

Přijetí EET budeme blokovat klidně dva roky, říká Kalousek

Miroslav Kalousek svá slova ohledně obstrukcí při schvalování zákona o elektronické evidenci tržeb ještě přitvrzuje. Blokovat přijetí EET hodlá klidně i dva roky: Pokud by kolegové naše argumenty neuznali, existují prostředky ve třetím čtení, například velmi pečlivá diskuse, která se může hodně protáhnout, třeba na dva roky, prozradil pro server iDNES.cz Miroslav Kalousek.

Pro ministra financí Andreje Babiše je však zákon o elektronické evidenci tržeb naprosto zásadní. Pro mě je to stěžejní a já doufám, že koalice za tím bude stát, že to podpoří. Nemůžeme podporovat podvodníky, řekl Babiš. Podle jeho slov je cílem návrhu především vytvoření transparentního podnikatelského prostředí.

Už dříve jsme psali: Uděláme vše pro to, aby #EET neprošla, pohrozil Kalousek

Když koalice #EET neprosadí, nemá její existence smysl

Pokud koalice zákon nedokáže prosadit, nemá podle Babiše smysl, aby fungovala. Můžeme to spojit s hlasováním o důvěře vládě, prohlásil ministr financí a šéf ANO.

Jak je uvedeno v ústavě, prezident republiky může Poslaneckou sněmovnu rozpustit, jestliže se neusnese do tří měsíců o vládním návrhu zákona, s jehož projednáním spojila vláda otázku důvěry.

O elektronické evidenci tržeb bude vláda jednat hned na své první poprázdninové schůzi. Ta by se měla uskutečnit v polovině září. 

školení květen 24 - novinky

Čtěte také: Nejen živnostníci. Elektronické evidence tržeb se děsí i účetní

Koho se EET bude týkat? 

Elektronická evidence tržeb se v první vlně dotkne 250 tisíc podnikatelů.  Týkat se bude stravovacích a ubytovacích služeb. V následující vlně přijde na řadu maloobchod a velkoobchod. Řemeslníků se pak EET bude týkat až na základě rizikové analýzy, kterou zpracuje Finanční správa ČR.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).