Hlavní navigace

Premiér plánuje regulaci zastaváren

20. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od 1. ledna by měla vstoupit v platnost nová podoba zákona, která umožňuje regulování hazardu a hracích automatů. Chceme také připravit legislativní návrhy, které by umožnily obcím regulovat provoz výkupen kovů, zastaváren apod., uvedl včera premiér Petr Nečas poté, co navštívil severní Čechy. Zbystřit by tak měli podnikatelé, kteří se těmto oborům činnosti věnují. Premiér také připomenul záměr vázat výplatu sociálních dávek na dodržování školní docházky, nebo povinnost vykonávat veřejně prospěšné práce či veřejnou službu v době pobírání příspěvku v nezaměstnanosti.

Povinnost nezaměstnaných přijmout veřejně prospěšné práce by měla zavést novela zákona o zaměstnanosti, a to od roku 2012. Čtěte více: Už žádné flákání, když budete na pracáku. Pracovat bude každý

Mezi plánovanými opatřeními, které by měly zamezit zneužívání dávek, je také mj. karta sociálních systémů, na níž by byly peníze vázané a bylo by možné je využít jen na nákup některého zboží (např. v případě dávek v hmotné nouzi). S tím souvisí širší opatření, jakým je vazba dávek na jejich účel.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).