Hlavní navigace

Premiér jmenoval členy Národní ekonomomické rady, mimo jiné Martina Jahna a Jiřího Rusnoka

8. 1. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Premiér Mirek Topolánek dnes definitivně ustavil desetičlennou Národní ekonomickou radu vlády (NERV). Oficiálními rádci předsedy vlády se stali přední čeští ekonomové Michal Mejstřík, Miroslav Zámečník, Jiří Weigl, Jiří Kunert, Vladimír Dlouhý, Jiří Rusnok, Jiří Schwarz, Martin Jahn, Pavel Kohout a Tomáš Sedláček.

Rada má především pomoci v boji proti dopadům světové finanční krize. Jako první mají členové NERVu za úkol analyzovat rizika a případné dopady krize. K tomu se budou snažit následně hledat opatření, která by následky krize zmírnily. Čtěte seriál Finanční krize.

Podnikatelé ustavení ekonomické rady přivítali. Vznik Národní ekonomické rady vlády považujeme za zřetelný signál ze strany vlády, že si je vědoma stavu českého hospodářství, jenž se musí potýkat s dopady světové ekonomické a finanční krize, a že se současnou situací vážně zabývá. V této souvislosti, proto vítáme podniknuté vládní kroky a zároveň, také žádáme vládu, aby přistoupila k okamžitým a konkrétním řešením, která avizovala, komentoval prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).