Hlavní navigace

Přechod z OSVČ na s.r.o. Jak a kdy je to nejvhodnější?

12. 3. 2015
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed
Přechod z OSVČ na společnost s ručením omezeným si žádá dobré načasování. Poradíme, kdy je nejvhodnější doba a jaké povinnosti jsou s tím spojené.

Mnoho živnostníků přemýšlí nad převedením svého podnikání pod formu obchodní společnosti, nejčastěji společnosti s ručením omezeným. Důvody bývají různé, ať už se jedná o logické vyústění zvyšujícího se objemu podnikání, či o přesvědčení, že obchodní společnost bude působit jako důvěryhodnější partner. Tak či tak, proces lze vést několika směry a rozhodně se vyplatí předem vše promyslet a vhodně zvolit tu cestu, která se nejvíce hodí k individuálním potřebám a zamýšleným cílům každého konkrétního podnikatele.

Čtěte také: Eseróčko půjde od roku 2015 založit ještě jednodušeji. Jaká rizika to obnáší?

Content First

Ilustrační obrázek.
Autor: www.isifa.com, podle licence: Rights Managed

Ilustrační obrázek.

Pro podnikatele, který doposud podnikal jako fyzická osoba na základě živnostenského nebo jiného oprávnění, je přechod na formu právnické osoby zajisté velkým milníkem. Znamená to pro něho spoustu výhod, otevřou se mu nové možnosti. V obecné rovině lze říci, že právnická osoba je na první pohled důvěryhodnějším a stabilnějším obchodním partnerem. 

Čtěte také: Jít na trh v kůži OSVČ či se schovat pod křídly s.r.o.?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).