Hlavní navigace

Poslanecná sněmovna jedná o novele zákona o DPH i o antidiskriminiačním zákonu

11. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslanecká sněmovna projednává na dnešní schůzi několik důležitých novel zákonů a také návrh antidiskriminač­ního zákona.

Antidiskriminační zákon je legislativní novinka, kterou Česko nemá jako poslední člen Evropské unie. O antidiskrimi­načním zákonu přinese business server Podnikatel.cz samostatný článek 17. března.

Zákon o daních z příjmů – poslanecká sněmovna projednává kontroverzní novelu, která ruší daňovou uznatelnost stravenek (příspěvku na stravovací poukázky). Předkladatelé v důvodové zprávě tvrdí: I při zvolení tohoto způsobu řešení, kdy výdaje (náklady) ve formě příspěvku na stravovací poukázky nebudou daňově uznatelné, se jedná o zajímavý benefit, poněvadž na straně zaměstnance je od daně z příjmů toto plnění osvobozeno a nepodléhá zákonnému pojistnému. Změna se však projednává i přes odpor zaměstnavatelů a zaměstnanců.

Zákon o dani z přidané hodnoty – jedná se o novelu, která do zákona zapracovává příslušné evropské směrnice.

Ve třetím čtení sněmovna projednává také novelu zákona o ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, která má výrazně omezit, případně zcela zakázat kouření v restauracích.

Business server Podnikatel.cz dění v Poslanecké sněmovně sleduje a o výsledcích bude informovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).