Hlavní navigace

Posílat balíky přes Českou poštu bude od ledna dražší

29. 12. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Posílat balíky přes Českou poštu bude od prvního ledna dražší. Nejvíce podraží cenné balíky do 15 kilogramů, u kterých cena vzroste o deset korun. V průměru podraží balíková služba o necelých osm korun. Listové zásilky si v příštím roce udrží cenu stejnou.

Česká pošta (ČP) od ledna zdraží zasílání balíků. Nejvíce vzroste cena u přepravy cenného balíku do 15 kilogramů, konkrétně o deset korun. V průměru půjde o nárůst o necelých osm korun. U cen balíkových služeb, které jsou součástí neregulovaného prostředí tržní konkurence, dochází k mírnému cenovému posunu. Příčinou je zvyšující se cena práce a s tím související nárůst provozních nákladů pošty, informuje společnost na svých stránkách.

U listových zásilek k nárůstu cen nedojde, stejně jako u mezinárodních poštovních služeb. ČP navíc mění svou slevovou politiku. Česká pošta opravdu mění svoji slevovou politiku pro velká firemní podání, ale tak, aby byla pro firmy – na rozdíl od dosavadního systému – zcela přehledná a nekomplikovaná, doplňuje ČP. Čtěte více: Česká pošta by si zasloužila pevnou ruku a pořádný průvan 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).