Hlavní navigace

Podnikatel.cz spustil na svém webu Flattr. Můžete pomocí něj odměnit autory

16. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podnikatel.cz spustil sociální mikroplatby Flattr. Pomocí této služby mohou přímo čtenáři odměnit svého oblíbeného autora.

Flattr je jednoduchý mikroplatební systém, pomocí kterého můžete finančně podpořit autora textu jediným kliknutím. Vámi zvolená částka bude vyplacena konkrétnímu autorovi, a ten tak získá podporu pro tvorbu dalších kvalitních textů. 

Jak na to (návod je převzatý z webu flattr.cz):

  1. Zaregistrujte se na www.flattr.com. Stačí login, heslo a e-mail.
  2. Svůj účet „nabijte“, například pomocí platební karty. Pro začátek stačí poslat třeba jen 2 eura.
  3. Nastavte si, kolik z těchto prostředků chcete měsíčně poslat autorům, které určíte. Minimum jsou opět 2 eura pro všechny autory dohromady za jeden kalendářní měsíc, pro začátek tak můžete své oblíbence podporovat třeba jen cenou 2 piv.
  4. Na tlačítka Flattr můžete narazit kdekoliv na internetu.Vypadají a fungují přibližně jako „líbí se mi“ tlačítka Facebooku. Stačí jediný klik a Flattr si poznamená, že chcete daného autora podpořit.
  5. Na konci měsíce Flattr vyhodnotí, na co všechno jste klikli, a rovnoměrně mezi takto označené autory vaši předem určenou částku rozdělí. Chcete-li tedy měsíčně platit 10 euro a klikli jste na dvaceti stránkách, každá taková stránka od vás dostane 45 centů (10 % si nechává Flattr pro svůj provoz).
  6. Pokud chcete někoho podpořit více než jiné, Flattr vám též umožňuje poslat autorovi přesně určenou částku.

Co je Flattr

Čtěte: Koho lze podpořit na serverech Internet Info

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).