Hlavní navigace

Podání Přehledu o příjmech a výdajích pro ČSSZ se blíží. Stahujte tiskopis u nás

9. 3. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 258398
Mějte na paměti také povinnost podat Přehled o příjmech a výdajích pro ČSSZ. Způsob podání zůstal dobrovolný. Čas máte nejpozději do 4. května.

Vedle povinnosti podávat daňové přiznání a Přehledu o příjmech a výdajích pro zdravotní pojišťovnu, je také povinnost podat Přehled o příjmech a výdajích pro Českou správu sociálního zabezpečení. Ta se týká každé OSVČ, která alespoň část roku 2014 vykonávala samostatnou výdělečnou činnost.

Čtěte také: Přehledy musíte podat, i když se vás daňové přiznání netýká


Autor: 258398

Přehledy o příjmech a výdajích pro ČSSZ za rok 2014 je nutné podat nejpozději do jednoho měsíce ode dne, ve kterém měla OSVČ podat daňové přiznání za tento kalendářní rok. Nejpozději však do pondělí 4. května 2015. Tento termín se týká těch, kteří pro vyplnění a podání daňového přiznání nevyužívají služeb daňového poradce. Pokud se tak děje, musí tuto skutečnost OSVČ oznámit příslušné správě sociálního zabezpečení nejpozději do čtvrtka 30. dubna 2015. Termín pro podání přehledu o příjmech a výdajích pro ČSSZ se tak posouvá na pondělí 3. srpna 2015. Ta OSVČ, která nemá povinnost podávat daňové přiznání, musí přehled podat nejpozději do 31. července 2015.

Brand24

Nejzazší termíny pro podání Přehledů o příjmech a výdajích pro ČSSZ
OSVČ, která nevyužívá služeb daňového poradce 4. května 2015
OSVČ, která využívá služeb daňového poradce 3. srpna 2015
OSVČ, která nemá povinnost podávat přiznání k dani 31. července 2015

Jak na daň z příjmů?

Přečtěte si daňový speciál, který poradí jak na daň z příjmů věcí krok za krokem.

 

Způsobů podání přehledů je několik

Od původního záměru, který navrhoval, aby se přehledy pro ČSSZ podávaly pouze elektronicky, se nakonec upustilo. Elektronická komunikace se sociálkou je pouze dobrovolná. Nabízí se tedy hned tři způsoby, jak Přehledy o příjmech a výdajích podat. OSVČ donese tiskopis osobně na příslušnou Okresní správu sociálního zabezpečení, další možností je využít služeb České pošty.

Stahujte formulář na serveru Podnikatel.cz: Přehled o příjmech a výdajích pro ČSSZ za rok 2014

Nabízí se také možnost využít zaslání formuláře přímo z ePortálu ČSSZ. Pro vyplnění přehledu není třeba se do systému přihlašovat. Pokud se však k ePortálu za pomoci přihlašovacích údajů do své datové schránky přihlásíte, budou se vám při práci s formulářem automaticky předvyplňovat identifikační údaje z databáze ČSSZ. Vyplněný formulář lez odeslat prostřednictvím datové schránky nebo s uznávaným elektronickým podpisem.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).