Hlavní navigace

Pivovary Staropramen přecházejí do rukou nového majitele

15. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pivovary Staropramen mění svého vlastníka. Společnost Anheuser-Busch InBev, která pivovary vlastní, dnes oznámila prodej svých podniků ve střední Evropě. Novým majitelem se stane společnost CVC Capital Partners, o které se již delší dobu spekulovalo. Firma CVC středoevropské podniky zaplatí zhruba 2,231 miliardy USD s dodatečným nárokem na budoucí platbu až do výše 800 milionů USD v závislosti na návratnosti její prvotní investice. Čtěte více: Pivovarům vadí počasí i recese, míří proto do arabského světa.

CVC tak získá podniky v Bosně a Hercegovině, Bulharsku, Chorvatsku, České republice, Maďarsku, Černé Hoře, Rumunsku, Srbsku a na Slovensku. Součást transakce též tvoří dohoda smluvních stran o licenční výrobě a distribuci značek Stella Artois, Beck’s, Löwenbräu, Hoegaarden, Spaten a Leffe.

Jsme rádi, že můžeme oznámit tuto transakci, díky které jsme překročili cíl získat 7 miliard USD z prodeje aktiv, a můžeme tak lépe zaměřit zdroje na naše klíčové trhy, komentoval prodej Carlos Brito, Chief Executive Officer společnosti Anheuser-Busch InBev.

Podniky ve střední Evropě jsou první investicí společnosti CVC v tomto regionu. Máme radost, že kupujeme tak silný byznys s ikonickými značkami, zkušeným managementem a oddanými zaměstnanci. Záměrem CVC je vybudovat ve spolupráci s místními managementy a zaměstnanci skupinu pod názvem StarBev, která se stane šampiónem regionu, uvedl István Szöke, ředitel CVC pro střední Evropu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).