Hlavní navigace

Odpůrci počítačového pirátství rozšířili své řady

13. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Business software aliance (BSA) zaměřená na boj s pirátskými kopiemi rozšířila své řady o nové členy. Její tuzemští zástupci tak budou moci ve větší míře operovat v rámci protipirátské kampaně a osvěty. Podle informací BSA je v České republice 39% podíl nelegálně užívaného softwaru.

Organizace BSA posílila své řady o dvanáct nových členů, kteří jí budou pomáhat v boji proti šíření pirátských kopií. Nově se k BSA připojily firmy Altium, Babylon, Centennial Software, Corel, CyberLink, Famatech, LINKService, Materialise Software, Quark, Quest Software, Ringler-Informatik a Scalable Software. Nově zapojené společnosti se budou podílet na aktivitách a kampaních BSA. Díky podpoře nových členů se bude moci tuzemská BSA ještě více zaměřit na protipirátské kampaně a osvětovou činnost. Noví členové jsou důkazem, že se daří naplňovat náš hlavní cíl: snižování softwarového pirátství v Česku, uvedl tiskový mluvčí BSA Jan Hlaváč.

Podle předsedy a generálního ředitele BSA Roberta Holleymana se na potírání počítačové kriminality chce podílet stále vyšší počet zájemců. S novými partnery budeme spolupracovat na rozvíjení iniciativ v oblasti licenčních politik, vzdělávání uživatelů a vymáhání práva. Cílem je podpořit rozvoj informačních technologií na mezinárodním trhu, uvedl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).