Hlavní navigace

Obchodníci pomáhali lidem postiženým povodní

17. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Čeští maloobchodníci se zapojili do pomoci lidem postiženým povodní. Poskytli dezinfekční prostředky, nářadí na úklid a balené vody. Solidaritu s postiženými občany a oblastmi považujeme za svou morální povinnost, říká prezident Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR (SOCR ČR) Zdeněk Juračka. Ten připomněl, že členové SOCR ČR se na pomoci lidem a obcím podíleli v případ povodní i v minulosti.

Pomoc poskytují obchodníci především přes místní pobočky svých řetězců v záplavové oblasti. Albert tak pomáhal například na Novojičínsku, kam v první fázi bezprostředně po povodních dodal mimo jiné 5 000 balení neperlivé vody. Pro nejvíce postižené oblasti pak v Novém Jičíně v hypermarketu Albert poskytla slevy na jednorázové nákupy.

Provozovatel hypermarketů INTERSPAR a supermarketů SPAR se podobně angažoval na Děčínsku, Tesco spolupracovalo mimo jiné s Vodní záchrannou službou Českého červeného kříže v Soběslavi či diecézní charitou v Brně. BILLA spolupracuje s Oblastními organizacemi Českého červeného kříže, kterým mimo jiné poskytla 10 palet balených vod.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).