Hlavní navigace

Nabídky na stamiliardovou ekologickou zakázku lze podávat do června 2010

30. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo financí dnes stanovilo termín pro podání nabídek do výběrového řízení o „zakázku století“ na odstranění ekologických zátěží. Posledním dnem, kdy mohou účastníci tendru předložit svoji nabídku, se stal 10. červen 2010. O obří zakázku se v současnosti ucházejí čtyři zájemci. Geosan Group, Marius Pedersen Engineering, Environmental Services a PPF.

Původně se výběrového řízení účastnilo šest subjektů, z nichž tři ale ministerstvo vyloučilo. Skupinu PPF, která byla jednou z vyloučených, do boje o stamiliardovou zakázku vrátil před týdnem antimonopolní úřad. Dvě rozhodnutí ÚOHS o vyloučení konsorcia DEME a konsorcia PD zatím právní moci nenabyla. Lhůta je proto stanovena i s ohledem na možnost, že by došlo k navrácení těchto uchazečů do řízení, dodal Ondřej Jakob, tiskový mluvčí ministerstva financí.

Ministerstvo má v plánu během několika týdnů poskytnout účastníkům tendru podklady k jednotlivým lokalitám tak, aby uchazeči mohli na základě dostupných dat provést kalkulaci a podat státu svoji cenovou nabídku. Nadále platí, že finální posouzení cenových nabídek bude v rukou Vlády ČR, uzavřel Jakob.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).