Hlavní navigace

Na Finančním fóru Zlaté koruny vystoupí také Miloš Zeman

1. 12. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Bývalý premiér Miloš Zeman vyhověl pozvání organizátorů III. Mezinárodního finančního fóra Zlaté koruny na téma „Svět ve finanční krizi“ s podtitulem „Konec bezstarostných časů?“ a vystoupí na něm s příspěvkem „Zkušenosti z finanční krize v České republice“. Informuje o tom na svých stránkách server www.zlatakoru­na.info.

Expremiér Miloš Zeman, který po odchodu z vlády komentuje dění kolem sebe převážně ze své chalupy na Vysočině, poprvé vystoupí k závažnému ekonomickému tématu na velkém veřejném fóru. Stane se tak na III. Mezinárodním finančním fóru Zlaté koruny, které se koná 9. prosince v TOP HOTELu Praha.

Brand24

Fórum se bude věnovat příčinám, dopadům a řešením světové finanční krize zejména s ohledem na budoucí vývoj v Evropě a České republice. Zúčastní se jej ministr financí Miroslav Kalousek, který nad ním převzal záštitu, prof. Jan Švejnar, Robert Holman, člen bankovní rady ČNB, Jaroslav Míl, prezident Svazu průmyslu a dopravy, přítomni budou rovněž zástupci Světové banky a Evropské komise. V programu, který je naplánován na celý den, dále vystoupí s hlavními referáty nebo se zúčastní panelové diskuse řada předních ekonomů a finančních odborníků od nás a ze zahraničí.

Vystoupení Miloše Zemana s názvem Zkušenosti z finanční krize v České republice zapadá do kontextu fóra. Česká republika už jednu finanční krizi zažila koncem 90. let, kdy došlo i k politickým změnám a nastoupila vláda sociální demokracie tolerovaná ODS tzv. opoziční smlouvou. Vláda se musela vyrovnat s vysokým státním deficitem a zachraňovat před krachem velké banky, které sanovala miliardami korun. Odhaduje se, že ozdravovací kůra celé ekonomiky stála kolem půl biliónu korun. Velice kritická finanční situace komplikovala v té době i náš vstup do EU. Češi vyřešili finanční problémy vlastními prostředky a řekl bych, že i velmi dobře a úspěšně, uvedl nedávno na adresu České republiky tehdejší komisař pro rozšíření Unie Günter Verheugen.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).