Hlavní navigace

Mobilní aplikace, která pomůže zákazníkovi váš podnik obejít

10. 6. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

O podnicích a provozovnách, které byly potravinářskou inspekcí uzavřeny, se teď zákazník dozví mnohem snadněji. Informuje o nich mobilní aplikace.

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SPZI) má nově na starosti mimo jiné i kontrolu restaurací a jím podobných provozů. Od počátku roku jich uzavřela celou řadu. O provozovnách v oblasti společného stravování, výroby a prodeje potravin, které byly uzavřeny z důvodu závažného hygienického pochybení, aktuálně informuje prostřednictvím mobilní aplikace – Potraviny na pranýři.

Čtěte také: Chystá se 13 000 ostrých kontrol restaurací. Pohořel na nich i Paukert


Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed

Mobilní aplikace, která pomůže zákazníkovi váš podnik obejít.

Potenciální zákazník může pomocí interaktivní mapy zjistit, zda restaurace nebo hospoda, do které se chystá, nepatří mezi hříšníky, jež neplní hygienické předpisy a pravidla. Nevyhovující podniky jsou vyhledávány prostřednictvím GPS modulu. 

O nové aplikaci informuje také sesterský server Vitalia.cz: Mobilní aplikace najde obchody se špínou a myšmi

Další možností je dlaždicové uspořádání, kde jsou provozovny seřazeny od nejaktuálnějšího záznamu. Spotřebitelé zde naleznou veškeré údaje potřebné k identifikaci provozovny, tj. adresu, název na vývěsním štítě, datum uzavření i otevření, podrobný popis pochybení a fotodokumentaci, uvádí Pavel Kopřiva, tiskový mluvčí Státní potravinářské a zemědělské inspekce.

Brand24

Takhle se gastro byznys opravdu nedělá. Jen pro silné žaludky

Pomocí aplikace může zákazník do vaší restaurace poslat kontrolu

Mobilní aplikaci Potraviny na pranýři slouží nejen k informování spotřebitelů o zjištění nebezpečných, falšovaných a nejakostních potravin a o uzavřených provozovnách v oblasti společného stravování, výroby a prodeje potravin. Jejím prostřednictvím je možné podávat podněty ke kontrole. Zákazník tak zrovna třeba ve vaší restauraci informuje SZPI o možném hygienickém pochybení . Modul GPS rozpozná, odkud byl podnět odeslán, a zašle k vám kontrolu.

Aplikace ke stažení zde: 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).