Hlavní navigace

Ministerstvo financí nabízí firmám velkou IT zakázku

5. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Ministerstvo financí (MF) hledá firmu, která dokáže nově vybudovat státní pokladnu a také vytvořit centrální účetní systém pro státní pokladnu, kterou ročně protečou dva biliony korun. Vítěz vzejde z výběrového řízení, které vyhlásí MF v druhé polovině května a poskytne zadávací dokumentaci, uvedl pro Hospodářské noviny šéf projektu státní pokladny Pavel Nevšímal.

V tomto výběrovém řízení budou firmy soutěžit vlastně o celou státní pokladnu. Podle Pavla Nevšímala půjde o dvojnásobnou zakázku oproti té, kterou MF zrušilo na začátku února. Zrušené výběrové řízení se týkalo pouze rozpočtového systému.

Podle MF by měl tento obří tendr přijít až na 2,5 miliardy korun. Celá suma ale není pouze pro jednoho dodavatele. Jsou do ní také započítány zakázky pro právní pomoc, školení a projektového manažera, dodává Pavel Nevšímal. Hlavními kritérii bude při výběru určitě cena, kterou firmy nabídnou, a po té také rychlost, za kterou dokáží nasadit nový systém pro státní správu do provozu. Podle Nevšímala je pravděpodobné, že zakázku by mělo dostat více firem. Dalším kritériem pro firmy bude to, aby měly s podobnou zakázkou zkušenost již ze zahraničí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).