Hlavní navigace

Letiště Praha vydává historicky první dluhopisy

1. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Společnost Letiště Praha vydá přesně za týden (tj. 8. ledna) první emisi dluhopisů ve své historii. Celkový objem vydávaných dluhopisů bude činit 650 milionů korun. Získané peníze by firmě měly pomoci při financováních jejích rozvojových projektů, především se jedná o zvýšení kapacity letiště a zlepšení poskytování služeb.

Mezi nejvýznamnější patří samozřejmě paralelní dráha. Přípravné práce pro její výstavbu jsou v plném proudu, ať už se jedná o rozšíření čistírny odpadních a kanalizačních vod v areálu Jih, modernizaci a rozvoj infrastruktury spojené se skladováním a distribucí leteckých pohonných hmot nebo připravovanou rekonstrukci třídírny zavazadel v Terminálu 1 či nadcházející obnovu nejstarších nástupních mostů do letadel, upřesnil Petr Vlasák, první místopředseda představenstva Letiště Praha.

Financování letiště pomocí dluhopisů je nástroj, který světové společnosti běžně využívají. Jde totiž o výhodnou alternativu k běžným komerčním úvěrům. Celý dluhopisový program pro Letiště Praha zajišťuje Komerční banka. Dluhopisy podle vyjádření společnosti nejsou určeny k obchodování na žádném regulovaném trhu ani jiném trhu s cennými papíry v České republice či v zahraničí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).