Hlavní navigace

Koncesionářské poplatky za počítač s internetem zůstávají u ledu

30. 6. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V nejbližší době nehrozí, že by Česká televize (ČT) začala vybírat koncesionářské poplatky i za počítač s připojením k internetu. Řekl to v rozhovoru pro server Digizone.cz generální ředitel ČT Jiří Janeček, podle něhož zůstala novela zákona o koncesionářských poplatcích u ledu. Čtěte více na Digizone.cz: ČT nechce provokovat, televizní poplatek za PC s internetem nebude.

Novela není na programu této vlády. Celé se to zastavilo. Chtěl bych, aby to bylo čestné, aby to nebylo tak, že řekneme, že budeme chtít televizní poplatek za mobil, když bude schopen přijímat televizi. To je nesmysl. Chceme, aby ten, kdo je schopen přijímat televizní signál a používá počítač jako televizní přijímač, platil poplatek, vysvětlil Janeček.

Právnické osoby však na rozdíl od domácností musí platit poplatek za každý televizní přijímač a pokud by návrh novely prošel, museli by tento poplatek platit za každý počítač připojený k internetu. ČT se ale bojí, že by se takový krok nesetkal s pochopením. Myslím si, že až tak daleko nedojdeme. Právní oddělení ČT dostalo pokyn, abychom dostali to, co nám patří, ale nebyli přidrsnělí, aby to nevyvolalo špatné zpětné reakce, přiznal Janeček.

Celý rozhovor čtěte zítra na Digizone.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).