Hlavní navigace

Klienti BezReklamky.cz mají zastání u Ústavního soudu, poplatky platit nemusí

21. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 258398
Ústavní soud se zastal klienta, který je v soudním sporu s firmou BezReklamky.cz. Jde již o druhý případ.

Firma BezReklamky.cz slibuje lidem výdělek prostřednitcvím reklamních ploch jako je vaše auto nebo dům. Než ale firma začne tyto prostory využívat, musíte zaplatit 890 korun za tzv. uvítací balíček. Poté je nutné firmě platit roční poplatek 3390 korun. To vše ale bez záruky, že vámi nabízené prostory skutečně využije a vy si přijdete na slibované peníze.

Čtěte také: Na zveřejnění fotky zloděje musíte mít jeho souhlas


Autor: 258398

Rozhodnutí okresního soudu v Rakovníku, který řešil spor mezi firmou BezReklamky.cz a jejím bývalým klientem, byl Ústavním soudem zrušen. Podle rozsudku měl klient společnosti zaplatit 4590 korun. Ústavní soud dal ale přednost principu zvýšené právní ochrany spotřebitele. Okresní soudce ve svém rozhodnutí sice uvedl, že existují názory, podle nichž je smlouva, tak jak byla mezi účastníky uzavřena, neplatná, neboť zhoršuje postavení spotřebitele, ale nedokázal odůvodnit, proč se s těmito názory neztotožňuje, uvedl Ústavní soudce Stanislav Balík.

Čtěte také: Způsobil evropský soud převrat ve stahování filmů? Jen bouře ve sklenici vody

Společnost BezReklamky.cz v současné době vede u českých soudů dalších zhruba 13 tisíc podobných soudních sporů. Čtěte více na Lupa.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).