Hlavní navigace

Jihočeští podnikatelé mají možnost žádat o evropské dotace

24. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Jihočeští podnikatelé mohou v těchto týdnech žádat o finanční injekci z Evropské unie. V rámci dotačních programů mohou o peníze žádat města, neziskovky, podnikatelé a další subjekty na území Jihočeského kraje. Pro podnikatele je určen například Operační program Podnikání a inovace s podporou rozvoje podnikatelského prostředí a podporou přenosu výsledků výzkumu a vývoje do podnikatelské praxe.

Nejvýznamnějším podpůrným programem v našem kraji je bezesporu Regionální operační program (ROP) Jihozápad, který je od konce letošního března opět zpřístupněn zájemcům o dotace. V pořadí už pátá výzva k předkládání projektů do tohoto programu je otevřena do konce letošního června projektům z oblasti dopravní dostupnosti, školství, zdravotnictví, sociální integrace a z oblasti rozvoje cestovního ruchu. Jsou pro ni vyčleněny 3,75 miliardy korun, uvedl jihočeský hejtman Jiří Zimola.

Kromě Regionálního operačního programu mohou žadatelé využít například i Operační program Rozvoj lidských zdrojů, jehož cílem je snižování nezaměstnanosti prostřednictví aktivní politiky na trhu práce. Evropská komise už také schválila podmínky Programu obnovy venkova, které bude projednávat přibližně v polovině května jihočeské zastupitelstvo, doplnil Jiří Zimola.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).