Hlavní navigace

Internetové kavárny používají nelegální software

15. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Marktetingová společnost Amden ve spolupráci s firmou Microsoft připravili pro provozovatele internetových kaváren a počítačových center program, který zajišťuje legální licencování softwaru Microsoft.

Z linenčních podmínek společnosti Microsoft vyplývá, že počítače s nainstalovanými produkty Microsoftu jsou nelegální. Pro podnikatele s veřejným používáním počítačů připravil Microsoft projekt s názvem Program iCafé. Naše role spočívá v prověřování, zda provozovatel splňuje podmínky pro program iCafe, zprostředkování podpisu smlouvy zajišťující řádné licencování pronajímaného softwaru mezi provozovatelem kaváren a společností Microsoft, objasňuje account manager Amdenu Jana Svatošová.

Projekt umožňuje majitelům a nájemcům počítačových center zakoupení Sady pro internetové kavárny za 700 Kč včetně DPH. Sada obsahuje roční pětilicenční Microsoft Office Proffesional 2007 nebo 2003 v českém jazyce. V balíčku se nalézají základní programy pro práci na PC – Word, Excel, Access, Outlook a Powerpoint.

Výhoda programu tedy spočívá nejen v legalizaci pronajímání Microsoft Windows v internetových kavárnách, počítačových hernách a v počítačových pracovištích s veřejným přístupem k internetu, ale i ve výjimečně levném pořízení licencí Microsoft Office Professional, doplňuje Jana Svatošová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).