Hlavní navigace

Internet Info rozšiřuje své portfolio, spustilo ryze zábavní server

1. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Právě dnes byl oficiálně představen nový komunitní videoportál Bomba.cz. Novinka, která doplňuje portfolio vydavatelství Internet Info o ryze zábavní server, nabídne svým uživatelům výběr toho nejlepšího, co kdy vzniklo v oblasti krátkého videa na internetu.

Služba je založena na principu sdružování videí z nejznámějších videoserverů celého světa. Videa jsou externě přehrávána (neboli streamována) v okně přehrávače. To umožňuje jednoduchou obsluhu i lokalizaci obsahu speciálně pro české prostředí.

Bomba.cz je postavena na silném komunitním principu. Uživatelé prostřednictvím serveru mohou sdílet a hodnotit oblíbená videa, navazovat navzájem kontakty, posílat si vzkazy interní poštou a samozřejmě také diskutovat nebo chatovat. Specifickou službou je tzv. epicentrum, neboli automatizované sledování aktivit okruhu přátel. Systém uživatele informuje, jaká videa se komu líbí, či nelíbí, kdo přispívá do diskusí, jaká videa přidali do databáze ostatní a jaké jsou jejich další aktivity na serveru.

Kromě zábavních videí bude pro uživatele silným lákadlem také propracovaná databáze hudebních videoklipů, doplněných texty písní a přehledy interpretů. Chybět nebude ani hudební hitparáda s jednoduchým systémem hlasování.

skoleni_15_4

" Server Bomba.cz je prvním velkým projektem našeho internetového vydavatelství v oblasti komunitních služeb, často označovaných nálepkou Web 2.0. Koncept je velice jednoduchý – umožnit uživatelům, aby si na jedno místo shromáždili svá nejoblíbenější videa. Díky velkému pokrytí celosvětových zdrojů a primární orientaci na českého uživatele by to měla být ojedinělá služba," přibližuje základní myšlenku projektu Ján Simkanič, výkonný ředitel společnosti Internet Info.

V rámci kampaně ke spuštění projektu je mimo jiné připravena soutěž ve znamení oscarové písně Falling Slowly. Každý, kdo přidá do databáze serveru Bomba.cz jakýkoli hudební videoklip, bude zařazen do slosování o vstupenky na koncert Markéty Irglové a Glena Hansarda. Ten se uskuteční v sobotu 2. srpna 2008 v rámci Mezinárodního hudebního festivalu v Českém Krumlově.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).