Hlavní navigace

Inspirujte se velkými e-shopy a udělejte si den dopravy zdarma po svém

13. 11. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed
Pokud se nemůžete nebo nechcete zúčastnit „oficiálního“ Dne dopravy zdarma, můžete to vyřešit jako Alza.cz nebo Datart.cz a nabídnout dopravu zdarma po svém.

Příští středu a čtvrtek pořádá Heureka.cz už čtvrtý ročník akce Den dopravy zdarma. Pokud se nemůžete, například kvůli podmínkám, akce zúčastnit, nic vám nebrání se na akci “svézt” a nabídnout den dopravy zdarma ve vašem e-shopu nezávisle na Heurece. Můžete se inspirovat třeba giganty Alza.cz nebo Datart.cz.

Čtěte také: Účastní se váš e-shop Dne dopravy zdarma? Zboží expedujte až od 19. listopadu

Den dopravy zdarma se již blíží

Ilustrační obrázek
Autor: www.shutterstock.com, podle licence: Rights Managed

Ilustrační obrázek

E-shopy, které se účastní akce Den dopravy zdarma (DDZ), nabídnou od poledne 18.11. do poledne 19.11. dopravu zdarma na všechno prodávané zboží, pokud hodnota nákupu přesáhne 300 Kč. Abyste se akce mohli zúčastnit, musíte však splnit některé podmínky. Je třeba mít například certifikát Ověřeno zákazníky od Heureky. Na druhou stranu můžete během akce využít nižší cenu dopravy od partnera akce DPD a Heureka rovněž slibuje marketingovou podporu akce. I když zrovna právě na marketingovou podporu akce si vloni zúčastněné e-shopy často stěžovaly, protože jim přišla nedostatečná.

Čtěte více: Finanční přínos Dne dopravy zdarma je sporný, e-shopům též vadila malá propagace

Daně x

Vlastní dny dopravy zdarma mají třeba Datart nebo Alza

Jestliže se DDZ zúčastnit s vaším e-shopem nebo nemůžete nebo prostě nechcete, nic vám samozřejmě nebrání akci využít a nabídnout ve stejném termínu rovněž dopravu zdarma. Výhodou v takovém případě je, že se nemusíte řídit pravidly Heureky a můžete asi akci nastavit podle svých potřeb. Na druhé straně ale nemůže využít zvýhodněnou cenu od DPD a marketing zůstává zcela na vašich bedrech.

Vlastní den dopravy zdarma nabídnou v příštím týdnu i některé velké e-shopy. Například Datart.cz nabídne dopravu zdarma celé dva dny 18.11. a 19.11., a to bez ohledu na výši objednávky. Alza.cz má pak dopravu zdarma dokonce tři dny, a to od 17.11. do 19.11. Stejně jako Datart nabídne i Alza dopravu zdarma na všechny objednávky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).