Hlavní navigace

I Češi umí dobrou kávu, CrossCafé otevřelo další pobočku

5. 3. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: www.isifa.com
Čechům káva chutná, kavárenský trh se rozrůstá. Otevírají se nové pobočky. Na konci února byla otevřena další kavárna řetězce CrossCafé.

Kavárenský řetězec CrossCafé je český originální franchisingový koncept nekuřáckých kaváren. Nově otevřená pobočka, kterou najdete v Praze na Strossmayerově náměstí, je 17. v pořadí. Do konce roku 2014 plánuje společnost otevřít další čtyři. Tři z nich budou kávu nabízet mimo metropoli.

Čtěte také: Z právničky majitelkou kavárny. Proč ne, život nemusí být krysí závod

Ilustrační obrázek.
Autor: www.isifa.com

Češi si kávu začínají vychutnávat

Šéf řetězce CrossCafé Jan Janák vidí důvod rostoucího zájmu potenciálních franchisantů především v podmínkách získání licence, které jsou ve srovnání se těmi zahraničních kavárenských společností mnohem příznivější: Zatímco kavárenští hosté oceňují služby a originální nekuřácký prostor s funkčním designem, budoucí franchisanti kvitují pozitivní vnímání značky a celkový obchodní koncept. Svoji roli hraje i fakt, že CrossCafe nabízí příznivější podmínky pro poskytnutí licence než nadnárodní značky.

Konkurence ze zahraničí je veliká

Vedle tuzemského řetězce CrossCaffé si dobrou kávu dáte také ve Starbucksu. Americký řetězec u nás svou první kavárnu otevřel už v roce 2008. Od té doby se každým rokem rozrůstá, a to po celém území České republiky. Cestu do regionů začala společnost hledat v době, kdy byla krajská města obsazována konkurenčními řetězci. Na konci loňského roku vznikla nová pobočka v Ostravě. Moravskoslezský kraj je pro nás důležitým regionem a do budoucna plánujeme další expanzi v rámci Moravy, prozradil Brian Aherne, šéf kavárenského řetězce pro Česko a jižní Polsko.

Mohlo by vás zaujmout: Je jim přes dvacet. Otevřeli v Brně kavárnu, která láká na neotřelý koncept

Mezi další konkurenty, kteří se k libosti českých milovníků kávy rozrůstají po republice, je britský kavárenský řetězec Costa Coffee. Na britském trhu oslaví letos 43 let, na tom českém 6 let. V roce 2011 převzala Costa Coffee síť třinácti českých poboček společnosti Coffee Heaven. Dát si šálek kávy v kavárnách Costa Coffee můžete na 25 pobočkách.

skoleni_15_4

V tomto roce chystáme otevření dalších 5 kaváren, zaměřit se kromě Prahy chceme i na regionální města, kde vidíme nevyužitý potenciál, potvrdil pro server Franchising.cz jednatel firmy Best Coffee provozující řetězec Costa Coffee Richard Procházka.

Čtěte také: Little Rock Star, rebelky s dupačkami a bryndáky dobývají trh

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).