Hlavní navigace

Hackeři se letos zaměří hlavně na Facebook a Twitter

7. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Počítačoví piráti se v roce 2010 především zaměří hlavně na sociální sítě, jako jsou Facebook a Twitter, na internetové bankovnictví a na produkty Adobe. Vyplývá to z prognózy společnosti McAfee nazvané Předpovědi hrozeb pro rok 2010

V prostředí sociálních sítí, jako je Facebook, jsou uživatelé důvěřivější a ochotní klikat i na odkazy, které by jinak vzbudily jejich podezření. Služby pro zkracování odkazů, používané např. v síti Twitter, útočníkům dále usnadňují maskovat své aktivity a dostat uživatele na podvodné weby, vysvětluje firma McAfee ve své tiskové zprávě.

Podvody zaměřené na internetové bankovnictví budou čím dále více propracovanější a vývoj malware bude kopírovat rozvoj webových technologií. Cílem počítačových pirátů zůstanou v roce 2010 také rozšířené produkty společnosti Adobe pro zpracování formátů PDF a flash. Čtěte také: Největší riziko úniku dat se nachází mezi klávesnicí a židlí.

Pozitivní zprávou je, že v roce 2009 však vlády aktivněji než kdy dříve zasahovaly proti počítačové kriminalitě (včetně vzrůstající mezinárodní spolupráce) a společnost McAfee předpokládá, že tento vývoj bude pokračovat i letos, uzavírá společnost McAfee.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).