Hlavní navigace

Evropská komise otevřela granty na zácvik začínajících podnikatelů

16. 6. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Začínají podnikatelé mají možnost se učit od zkušených. Zajistí to granty, které otevřela Evropská komise. Unie poskytne peníze projektům, které umožní začínajícím podnikatelům v rámci EU učit se ve firmě zkušeného podnikatele v jiném členském státě s cílem usnadnit výměnu zkušeností a budování kontaktů. Cílem této akce je přispět k rozvoji podnikání, zvýšení konkurenceschop­nosti nově založených mikropodniků, malých a středních podniků a začínajících podnikatelů v rámci EU. Cílovou skupinou jsou fyzické osoby, které mají v úmyslu založit podnik nebo ti, kteří se teprve v nedávné době stali podnikateli. Projekty je možné předávat přímo Evropské komisi do 20. srpna 2008. Unie na ně vyčlenila 2 850 000 EUR.

Výzvy k předkládání návrhů se může zúčastnit jakýkoli veřejnoprávní nebo soukromý subjekt. Může se jednat o subjekty působící v oblasti podpory podnikání nebo v oblasti služeb nadnárodních stáží, a to zejména:

  • obchodní nebo průmyslové komory, komory řemesel nebo podobné subjekty,
  • organizace pro podporu podnikání a centra pro začínající podnikatele,
  • podnikatelská sdružení a sítě na podporu podnikání,
  • veřejnoprávní subjekty poskytující služby zaměřené na podporu podnikání,
  • poskytovatelé vzdělávání a odborné přípravy (veřejné, soukromé, odvětvové organizace atd.) působící v oblasti podpory podnikání,
  • organizace zprostředkující stáže v rámci odborné přípravy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).