Hlavní navigace

Fischer: Strany vládu řídit nebudou

7. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový premiér České republiky Jan Fischer rázně odmítá, že by jeho kabinet měly řídit politické strany. Podle Fischera bude kabinet řešit převážně nepolitické záležitosti. Premiér to dnes uvedl na vládním webu.

Ale témata, kde se mohou prosazovat odlišná politická stanoviska stran, například základní parametry rozpočtu na příští rok, samozřejmě s politickými stranami musíme diskutovat, ale tomu by se neměl nikdo divit, bude to jejich rozpočet, doplnil Fischer.

Předseda vlády se také vyjádřil k Lisabonské smlouvě, kterou považuje za výsledek dlouhodobého směřování a dlouhodobé debaty, jak lépe institucionálně uspořádat Evropskou unii. Lisabonskou smlouvu beru jako realitu a spíš je možná dobré podívat se trochu dopředu, ale to už není příběh této vlády, ale všeobecně učme se s tou smlouvou posléze žít, adaptujme na ni svou zahraniční politiku, svůj postoj k Evropské unii, k novému uspořádání – prostě je to období včasné adaptace, domnívá se Fischer.

Na závěr pak premiér zmínil, že za nejdůležitější zákony ve sněmovně v současnosti považuje ty, které tím či oním způsobem reagují na ekonomickou krizi. Čtěte seriál Ekonomická recese.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).