Hlavní navigace

Dopravce trápí drahá nafta

4. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Republikový průměr ceny nafty překonal o víkendu 32 korun za litr. Kvůli neustálému růstu cen nafty na tuzemských čerpacích stanicích tak podle serveru iHNed.cz zvýší nejpozději od ledna dopravci ceny za nákladní i osobní přepravu. Podle mluvčího Česmad Bohemia, které sdružuje nejvýznamnější tuzemské dopravní firmy, Martina Felixe již není z čeho brát a tak zákazníci musí se zdražením počítat. Situaci zřejmě nezmění ani očekávání analytiků, podle kterých by měla cena ropy v nejbližších dnech stagnovat.

Konkurenční prostředí dovolilo podle Felixe promítnout do cen mýtné. Vzhledem k rostoucí poptávce po kamionové dopravě se tak do cen promítne i drahá nafta, která tvoří zhruba třetinu nákladů.

Zdražovat by měli podle iHNed. všichni. Největší tuzemský logistický a dopravní holding CS Cargo, autobusový dopravce Student Agency i menší regionální ČSAD. Např. CS Cargo se podle šéfa společnosti Tomáše Fallera na cenách dohodlo s některými zákazníky již před měsícem, s dalšími vyjednává ceny od ledna.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).