Hlavní navigace

Dokdy se musí zaplatit daň z nemovitostí?

12. 1. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nepřesahuje-li celková roční daň z nemovitostí částku 5000 korun, musíte ji zaplatit najednou do 31. května 2011. Dosahuje-li daň více než 5000 Kč, je daň splatná ve dvou stejných splátkách; u poplatníků daně provozujících zemědělskou výrobu a chov ryb nejpozději do 31. srpna a do 30. listopadu 2011, u ostatních poplatníků daně nejpozději do 31. května a do 30. listopadu 2011. Daň lze zaplatit také najednou do 31. května 2011, zemědělci do 31. srpna 2011.

Na úhradu daně z nemovitostí zašlou finanční úřady před termínem splatnosti poplatníkům složenku typu A s alonží, na které bude uvedena výše stanovené daně na rok 2011 a vyčíslen případný nedoplatek či přeplatek na dani z předchozího zdaňovacího období. Na rozdíl od minulých let, kdy úhrada daně daňovou složenkou na poště nebyla zpoplatněna, vyplacení složenky typu A je na poště zpoplatněno podle platného poštovního tarifu.

Pozor také při placení daně na den splatnosti, za který se počítá až den, kdy je zaplacená částka připsána na účet finančního úřadu. S ohledem na nezbytné lhůty převodu finančních prostředků poštou či bankou musíte zadat provedení platby v předstihu tak, aby nejpozději poslední den splatnosti daně (případně splátky daně) již byla platba na účtu finančního úřadu. Čtěte více: Komplexní návod, jak na daň z nemovitostí v roce 2011.

Daň lze též zaplatit i v hotovosti na pokladně finančního úřadu v jeho pokladních hodinách.

DANE.PODNIKATEL­.CZ: daňové formuláře ke stažení, návody pro daňové přiznání, online daňová poradna, daňová kalkulačka pro OSVČ, změny 2011

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).