Hlavní navigace

DigiZone.cz: Kulatý stůl o digitalizaci se bude věnovat „souboji“ vysílacích platforem

25. 8. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Server DigiZone.cz pořádá 30. září 2008 již pátou odbornou konferenci Kulatý stůl o digitalizaci. Tématem konference, reflektující aktuální dění v procesu digitalizace televizního vysílání v České republice, je tentokrát souboj jednotlivých vysílacích platforem.

Odborná konference Kulatý stůl o digitalizaci serveru DigiZone.cz se uskuteční v úterý 30. září 2008 v odpoledních hodinách v hotelu Jalta v Praze. Odborného setkání s podtitulem Schyluje se k souboji vysílacích platforem? se zúčastní zainteresovaná odborná veřejnost i zástupci médií zabývajících se digitalizací.

První blok konference se zaměří na zemské digitální sítě a možnosti jejich dosahu. Panelisté také budou moci zhodnotit aktuální rozhodnutí jednotlivých televizí, zejména Novy a Primy, a operátorů digitálních multiplexů o přistoupení k Technickému plánu přechodu, z nichž vyplývá budoucí struktura digitálních sítí.

Druhý blok se bude věnovat satelitní televizi. Stále více českých domácností využívá satelitního příjmu signálu. Může se satelitní vysílání stát dominantní vysílací platformou? Jaké jsou možnosti satelitních platforem a jaký bude zájem diváků?

Poslední blok Kulatého stolu se zaměří na téma digitální kabelové televize a IPTV. Mohou se tyto vysílací platformy vyrovnat ostatním? Zaujmou svou nabídkou doplňkových služeb a vyšší kvalitou pro diváky? A jaké jsou jejich možnosti podílu na digitalizovaných domácnostech?

kulatého stolu se sejdou například Martin O. Kubacki, generální ředitel Astra CEE, Jaromír Glisník, výkonný ředitel Trade and Technology, Michal Táborský, ředitel pro IPTV služby Telefonica O2 Czech Republic, Leoš Pohl, předseda představenstva CDG, a další. Moderování konference se ujme Jakub Železný.

Záštitu nad konferencí převzal Cyril Svoboda, ministr a předseda Legislativní rady vlády ČR, a Pavel Dvořák, předseda Rady Českého telekomunikačního úřadu.

Zájemci o účast na konferenci z řad odborné veřejnosti mají možnost registrovat se prostřednictvím internetového formuláře na stránkách konference (http://konfe­rence.digizone­.cz/registrace/).

Brand24

Informace o předchozích Kulatých stolech serveru DigiZone.cz včetně probíraných témat, fotografií a materiálů ke stažení jsou k dispozici rovněž na stránkách konference (http://konfe­rence.digizone­.cz/).

Generálním partnerem konference je společnost SES ASTRA. Hlavním partnerem je společnost Trade and Technology. Mediálně konferenci podporují časopisy E15 a Strategie, agentura Mediafax a televize Z1.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).