Hlavní navigace

Deficit se už měnit nebude, rozpočet prošel do druhého čtení, deficit se tak už měnit nebude

23. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Poslanci dnes na svém zasedání poslali do druhého čtení návrh státního rozpočtu na rok 2010. Celková výše příjmů a výdajů (a tedy i deficit) tak už měnit nepůjdou, přesuny už pak mohou nastat jen v rámci jednotlivých kapitol. Schodek státního rozpočtu na příští rok by neměl přesáhnout 170 miliard korun. Čtěte více: Aleš Michl: Janotův úsporný balíček není vůbec úsporný.

Doufám a věřím, že rozpočet pustíte do druhého čtení. Když ne, nastane rozpočtové provizorium a jedna z prvních věcí, kterou si pan premiér Fischer bude moci vyškrtnout ze svých priorit, je snaha zrychlit čerpání peněz z evropských fondů, varoval dnes ve sněmovně Eduard Janota, ministr financí.

Návrh rozpočtu schválily sice všechny strany kromě komunistů, ale dopředu již řada z nich avizovala, že v druhém čtení přijdou s pozměňovacími návrhy. ČSSD chce například valorizovat důchody, či zabránit snížení platů státních zaměstnanců. Lidovci zase požadují, aby neklesla mateřská. Zákon teď putuje do jednotlivých výborů sněmovny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).