Hlavní navigace

Daně 2008 na poslední chvíli – se servery Měšec a Podnikatel

12. 3. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Finanční servery Měšec.cz a Podnikatel.cz jako každoročně připravily pro své čtenáře širokou paletu informací, která jim pomáhá při zpracování daňového přiznání za uplynulý rok. Kromě celé řady podrobných článků a návodů, jak postupovat při vyplňování formulářů, jsou k dispozici také nejrůznější nástroje. Tím nejoblíbenějším je stejně jako v minulých letech Interaktivní daňové přiznání. Serveru Měšec.cz jej exkluzivně dodala společnost Software602. Daňové formuláře i 602XML Filler, tedy nástroj na jejich zpracování, jsou k dispozici ke stažení zcela zdarma na serveru Slunečnice.cz a patří mezi špičku na českém internetu. Jsou určeny jak pro fyzické, tak pro právnické osoby. Samozřejmostí je interaktivní formulář pro sociální správu.

Server Podnikatel.cz pro své čtenáře připravil rozsáhlý seriál článků, které jsou soustředěny ve speciální příloze s názvem Jak na daně. Mimo to je čtenářům k dispozici aktuální legislativa upravující změny v daních platné od roku 2009 a celá řada speciálů jako například /zivnosti/osvc/dane-osvc/.

Na serveru Měšec.cz jsou stejné informace orientované na podnikající zaměstnance i osoby samostatně výdělečně činné shrnuty ve speciálu Průvodce daňovým a sociálním systémem. Tam se zájemci dozví nejen informace o daních, ale snadno si zjistí a spočítají, zda mohou získat některou ze sociálních dávek. Mohou využít i tzv. sociální kalkulačky, které spočítají například výši důchodu nebo nemocenskou.

V posledním lednovém týdnu proběhla na stránkách serveru Měšec.cz online daňová poradna. Bezplatné poradenství pro čtenáře serveru Měšec.cz mělo velký úspěch – během jediného týdne napsali čtenáři konzultantce Mgr. Ing. Romaně Juříčkové téměř 210 otázek, na které poskytla vyčerpávající a profesionální odpovědi.

Daně x

„Zájem o aktuální daňový servis potvrzují i nejnovější statistiky návštěvnosti podle dat NetMonitoru. Lednová návštěvnost serveru Podnikatel.cz byla rekordní v celé jeho historii, když jej navštívilo téměř 250 tisíc reálných uživatelů,“ upřesňuje Aleš Miklík, vedoucí redakcí společnosti Internet Info, vydavatele serverů Měšec.cz a Podnikatel.cz, a dodává: „Zároveň si společně oba servery s více než 460 tisíci reálnými uživateli udržely třetí pozici v ekonomickém zpravodajství na českém internetovém trhu, hned za ekonomickými sekcemi serverů Novinky.cz a iDNES.cz.“

K informování svých čtenářů používají oba servery nově i moderní komunitní projekty. Proto v rámci sítě Facebook.com vznikla samostatná stránka věnovaná problematice daní, v níž jsou k dispozici aktuální články, nástroje, či kalkulačky. Uživatelé ji najdou pod odkazem http://www.fa­cebook.com/pa­ges/Dane/739483812­86. Novinkou je také působení serverů Podnikatel.cz a Měšec.cz v sociální síti Twitter.com, a to pod odkazy http://www.twit­ter.com/mesec a http://www.twit­ter.com/podni­katel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).