Hlavní navigace

Další sdružení cestovek chce prodloužit prázdniny

17. 7. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Další podnikatelské sdružení se rozhodlo navrhnout vládě, aby prodloužila žákům a studentům letní prázdniny. Tím sdružením je Asociace cestovních kanceláří a agentur (AČCKA), která chce zahájit diskusi a následně i legislativní kroky k prodloužení prázdnin o týden v červnu a září nebo o dva týdny buď v červnu nebo v září.

Toto považujeme za zcela systémové řešení pro všechny. Prospěje to všem dětem a rodinám a v dlouhodobém horizontu, až v ČR ještě více stoupne životní úroveň tak, aby mohli lidí více a častěji cestovat, i celému cestovnímu ruchu, vysvětluje Tomio Okamura, tiskový mluvčí AČCKA.

Podobný systém prázdnin mají podle Okamury například ve Španělsku, Itálii, či Chorvatsku. Okamura zároveň dodal, že AČCKA není nakloněna návrhu, který byl zveřejněn před týdnem, aby si školy v jednotlivých městech mohly samy rozhodovat o rozložení dvou měsíců prázdnin od června do září.

Vzhledem k tradicím v naší zemi je to pro veřejnost těžko přijatelné, navíc by mohla vzniknout situace, že děti v rodinách navštěvující různé školy, by měly odlišný termín prázdnin, což je zcela nepřijatelné pro většinu rodičů, uzavírá Okamura.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).